BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 78-56

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 2-1

Oostende heeft de derde 1/2 finale wedstrijd ook naar zijn hand weten te zetten. BCO nam deze keer niet de beste start en ergerde zich wellicht iets teveel aan het potige spel van de Carolo’s, maar kon na de rust toch opnieuw het verschil maken dankzij zijn niet aflatende energieke verdediging waarbij Charleroi na de pauze beperkt werd tot slecht 18 punten.

Mukubu was met twee driepunters de bezieler van de vroege vlucht van de bezoekers maar ook Bostic toonde zich. Oostende beet aanvankelijk zijn tanden stuk op de agressieve verdediging met veel “switching”-situaties en had het moeilijk om de juiste opties te vinden (11-19). Na een tweede time-out van coach Gjergja leek Oostende stilaan zijn juiste kadans terug te vinden. Vooral Boukichou werd goed bediend onder doel (23-29) maar ook Prince via fast break en Archie met een driepunter, brachten de thuisploeg terug in het zog van hun tegenstanders (32-33). Charleroi kon nog even afhouden via Massot, maar net voor rust reduceerde Marnegrave met 3 rake vrijworpen de achterstand opnieuw tot het kleinste verschil.

Ruststand: 37-38

Na de rust nam de thuisploeg meteen de leiding over via Djordjevic en Serron. Massot pruttelde nog tegen met een driepunter en ook Beghin mengde zich in het duel (46-47). Oostende verzwakte echter niet meer en hield zijn defensieve druk op peil. Serron en Salumu gaven scherpschutter Collins geen duimbreed toe waardoor Charleroi het nu moeilijker begon te krijgen om de juiste aanvallende opties te vinden (56-50).

Toch was het voor de thuisploeg wachten op Niels Marnegrave die met magistraal basketbal zijn team op sleeptouw nam. Met drives, driepunters en assists voor een opnieuw solide spelende Berggren, stond eindelijk de tienpuntenkloof op het bord (63-53). Charleroi viel nu compleet stil en scoorde nog slechts 6 punten in het laatste kwart. Finaal was het Ponitka die met een driepunter de eindscore vastlegde.

Eindstand: 78-56

Berggren 2-10, Serron 2-5, Marnegrave 3-9, Archie 5-0, Gillet 3-0, Salumu 0-3, Ponitka 2-8, Boukichou 16-0, Djordjevic 0-4, Prince 4-4

Voor uitgebreide statistieken, klik hier >>

Back to top