Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 75 - 87

BC Telenet Oostende – Spirou Charleroi: 3 – 1

BC Telenet Oostende heeft zich vandaag verzekerd van zijn 4e opeenvolgende play-off finale. Het neutraliseerde de sterke start van Charleroi en nam na de rust de wedstrijd volledig in handen.

Aanvankelijk startte BCO vrij goed met collectoef spel in aanval en het klassieke recept in verdediging (6-9). Enkel Francis bood weerwerk en hield zijn team langszij. Echter, Oostende had moeite om de defensieve intensiteit hoog te houden en liet bovendien teveel aanvallende rebounds plukken. Collins, Jadin en Mukubu profiteerden maximaal en mikten allen een driepunter binnen om aan het einde van het eerste kwart een tienpuntenkloof over te houden (21-11).

Coach Gjergja greep in en kreeg zijn troepen snel gehergroepeerd. Via een 12 op 12 shotprestatie in het tweede kwart werd de scheve situatie al snel weer rechtgezet. Via Marnegrave, Ponitka en een onhoudbare Archie stond de kustploeg in geen tijd weer op voorsprong (29-31). Mukubu en Hatcher reageerden nog met driepunters maar Ponitka en de door Marnegrave bediende Berggren lieten niet begaan.

Ruststand: 39-43

Na de rust nam Oostende langzaam maar zeker de wedstrijd helemaal over. Marnegrave bleef de grote bezieler van het Oostendse aanvalsspel en kreeg steun van Archie en Ponitka als afwerkers (57-58). Enkel Bostic geraakte nu en dan eens door de Oostendse verdedigingsmuur, want Collins werd door het duo Serron / Salumu weer helemaal aan banden gelegd. Salumu toonde zich trouwens ook aanvallend sterker dan de kleine vinnige Collins met een rake driepunter en enkel scherpe drives (54-68).

Ponitka bleef eveneens beuken op de verdediging van de thuisploeg en diepte de kloof verder uit tot 61-79. Met zowel Berggren en Boukichou in foutenlast vond coach Gjerga in Marelja trouwens nog een extra afwerker.

De Carolo’s zetten nog een laatste keer alles op alles via een full court press, maar meer dan de kloof wat verkleinen zat er niet meer in voor de thuisploeg.

Eindstand: 75-87

Berggren 5-7, Serron 2-2, Marelja 0-9, Marnegrave 3-5, Archie 11-4, Gillet 0-0, Salumu 2-10, Ponitka 13-12, Boukichou 2-0, Djordjevic 3-0, Prince 2-0

Voor uitgebreide statistieken, klik hier >>

Back to top