BC Telenet Oostende – Verviers Pepinster: 1 – 0

Pepinster was allesbehalve een hapklare brok zoals menig kenner in de pers voorspelde. Met complexloos spel, heelwat moeilijke maar rake shots en een variatie van verschillende verdedigingen, maakten ze het onze thuisploeg knap lastig.

Oostende opende aanvallend vrij vlot via Gillet (driepunter) en Serron. Alleen liep het verdedigend aanvankelijk behoorlijk mis in pick & roll situaties. Hierdoor kreeg Jankovic de ene open kans na de andere (9-8). Met Berggren tussen de lijnen leek de Oostendse verdediging wel beter te sluiten wat meteen enkele tegenaanvallen opleverde, netjes afgewerkt door Ponitka (13-8).  Met driepunters van Libert en Lemaire probeerden de bezoekers aan te sluiten, maar Ponitka mikte zelf ook twee driepunters binnen en bediende tevens Berggren tot tweemaal toe onder de korf (21-15). Oostende probeerde verwoed om afstand te nemen maar telkens was er wel iemand (Freeman, Lemaire, Holcombe) die met een sterk shot de kloof in stand hield en niet liet uitlopen.

Rust: 41-38

Olasewere bracht met een driepunter meteen de stand in evenwicht maar Djordjevic en Gillet reageerden op dezelfde manier. Opnieuw het duo Ponitka – Bergren vormde een perfecte tandem waardoor voor het eerst een tienpuntenkloof werd opgetekend (52-42). Ponitka deed er nog eens een driepunter bovenop voor 55-42, maar toen viel het helemaal stil bij de kustjongens. Bovendien begon de foutenlast bij Oostende door te wegen waardoor Pepinster  heel dikwijls op de vrijworplijn mocht postvatten en zo stukje bij beetje zijn achterstand weer inhaalde (55-50). Ook Freeman en Libert bleven raakmikken waarna Jankovic met zijn zoveelste vrijworp, zijn team voor het eerst in de partij op voorsprong bracht (55-56).

Bovendien toverde de coach van Pepinster, nog eens een goeie oude “box and one” uit zijn hoge hoed in een poging om Ponitka aan banden te leggen. Na een time-out van coach Gjergja werd meteen een oplossing bedacht waardoor het probleem meteen van de baan was. Serron en Ponitka kregen ogenblikkelijk terug in het goeie ritme waardoor in geen tijd er opnieuw een kloof werd geslagen bij 70-60. Een zelfde scenario als in het derde kwart met een Pepinster dat vooral via de vrijworplijn een poging doet om opnieuw aan te sluiten.

Toen even later Olasewere als het ware een “aanslag” pleegde  op de doorgebroken Ponitka, leek alles heel even uit de hand te lopen. Na enig duw- en trekwerk gingen de drie refs heel even in conclaaf, waarna ze de waslijst aan onsportieve fouten, technische fouten en uitsluitingen (onder andere Ponitka) gingen dicteren aan de officiële tafel. Na het tumult met nog enkele minuten te gaan legden Djordjevic en vooral Serron de wedstrijd in zijn beslissende plooi.

Eindstand: 86-70

Berggren 8-5, Serron 6-13, Marelja 0-0, Marnegrave 2-2 (7 assists), Archie 2-0, Gillet 5-3, Salumu 0-4, Ponitka 8-7, Boukichou 2-6, Djordjevic 0-6, Prince 7-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top