Verviers-Pepinster - BC Telenet Oostende: 90-96

BC Telenet Oostende – Verviers-Pepinster: 2-0

Oostende heeft zich na een spannende partij in het verre Pepinster geplaatst voor de 1/2 finales van de Play-offs. Het zag er aanvankelijk naar uit dat het een rustige wedstrijd zou worden met twintig punten voorsprong halfweg het tweede kwart, maar niets was minder waar want de thuisploeg knokte zich helemaal terug in de wedstrijd.

Verdedigend leek het deze kaar wel behoorlijk te kloppen van bij de start van de wedstrijd en ook aanvallend ging het prima. Djordjevic dirigeerde en scoorde en kreeg steun via Gillet en later Archie (15-31).  Een eerste echte tegenprik van de thuisploeg kwam er via Freeman, maar een goedmikkende Salumu hield met twee opeenvolgende driepunters de voorsprong intact (27-42). Djordjevic en Archie zorgden met driepunters voor een twintigpuntenkloof bij 32-52.  Maar toen ging het de verkeerde weg op voor de Oostendenaars want de grote jongens verloren alle controle over Janckovic, die zich keer na keer rond zijn verdediger draaide om te scoren of om een fout uit te lokken. Zodoende was de opgebouwde voorsprong nog voor de rust gehalveerd.

Ruststand: 46-56

Ponitka en Serron zorgden voor een goeie start van de tweede helft (46-61) tot Jankovic nu ook van achter de driepuntlijn raak trof. Hij kreeg bovendien meteen navolging van Freeman waardoor de Pepins een eerste keer naderden tot 60-62. Serron en Gillet hielden elk met een driepunter de thuisploeg nog even af (70-77), maar na twee Oostendse balverliezen, afgestraft door Holcombe gevolgd door een driepunter van Wilkins, was alles weer te herdoen (82-82). Ponitka aan Oostendse kant en Janckovic voor Pepinster probeerden de bakens te verzetten. Beide ploegen kreunden ondertussen onder de foutenlast waardoor er zeer frequent op de vrijworplijn mocht postgevat worden.

Bij 88-88 zorgde de energie van Serron voor de kentering en luidde Gillet met een driepunter de ultime Oostendse vlucht in. Djordjevic bewaarde zijn kalmte aan de vrijworplijn en stelde uiteindelijk de zege veilig.

Eindstand: 90-96

Berggren 2-3, Serron 4-6, Marelja 2-0, Muya 2-0, Marnegrave 2-0, Archie 13-0, Gillet 3-10, Salumu 7-0, Boukichou 6-2, Djordjevic 15-8, Prince 0-2

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Telenet Oostende zal het komende woensdag voor de 1/2 finales reeds opnemen tegen Spirou Charleroi, dat Limburg United ook in twee wedstrijden aan de kant zette.

Back to top