BCM Gravelines – BC Telenet Oostende: 82-74

Met een team dat bij momenten meer op de basketschool of Duva trok, kon Oostende toch een deftig resultaat neerzetten tegen het Franse Gravelines, dat weliswaar ook nog enkele pionnen miste.

Door de afwezigheid van Katic die wegens een spierletsel enkele weken niet beschikbaar zal zijn, was het voor coach Declercq nog moeilijker dan voorheen om goed te blijven roteren. Oostende startte beheerst en doeltreffend via Gibson en Archie (2-7). Gibson bleef scoren en kreeg steun van Marnegrave (8-14).
Pas toen de de foutenlast de kop op stak en er geroteerd moest worden, konden de Franse torens hun fysiek overwicht maximaal uitspelen (18-17) .

De Oostendse jonge talenten kregen gaandeweg toch meer greep op hun tegenstanders en in het zog van Gibson en Djordjevic, zetten Lambrecht en Rogiers hun verdedigers aanvallend ook meermaals in de wind (26-31).
Enkel toen rasschutter Steven Gray zijn duivels ontbond, moest Oostende voor het eerst echt wat terugplooien net voor de rust.

Ruststand: 42-37

Met driepunters van Archie en Gibson nam Oostende opnieuw de beste start (42-43) maar Gravelines herpakte zich snel. Gray benutte elke centimeter vrije ruimte om genadeloos uit te halen van achter de driepuntlijn (48-52), maar niettegenstaande Oostende minutenlang met 4 jonge gasten speelde, kon de thuisploeg niet echt een beslissende kloof slaan.
Djordjevic, Archie en Boukichou konden nog milderen tot 61-67, maar Gray liet de kloof niet meer kleiner worden…

Eindstand: 82-74

Reynhold 0, Lambrecht 5, Hemeleers 0, Marnegrave 10, Archie 15, Demirtas 0, Pretto 0, Rogiers 4, Boukichou 10, Djordjevic 11, Gibson 19.

Back to top