BCM Gravelines – BC Telenet Oostende: 83-74

Enkele van de sterkhouders zaten niet in de wedstrijd of zaten vrij snel op de bank met foutenlast. Gravelines nam meteen voorsprong en profiteerde hierbij vooral van de vele vrijworpen.
Alleen Wilkinson was in die eerste helft goed aanwezig en zorgde ervoor dat de kloof niet te groot werd. Met Marnegrave, Petrovic, Boukichou en Ponitka tussen de lijnen knabbelde de kustploeg dan toch verder aan zijn achterstand tot 24-22 aan het einde van het eerste kwart.

In de daaropvolgende minuten kon die lijn echter niet doorgetrokken worden en stapelde Oostende de balverliezen op. Bovendien mikte Juby Johnson 3 driepunters binnen waardoor de kloof opnieuw meer dan 10 punten werd en zo zou blijven tot aan de rust.

Ruststand: 47-34

Na de pauze kwam er niet meteen beterschap al werd er bij momenten toch goed samengespeeld. Getuige hiervan zijn de 19 assists (10 meer dan Gravelines), maar het was onvoldoende om de defensieve steken helemaal op te rapen.
De thuisploeg kwam maximaal 17 punten voor, maar een offensief sterke Boukichou en enkele fastbreaks van Petrovic, hielpen de achterstand dan toch onder de 10 punten terug te dringen.
Voor Ponitka die slechts 1 training met zijn nieuwe team in de benen had, speelde verdienstelijk maar het was natuurlijk moeilijk inkomen.

Eindstand: 83-74

Marnegrave 5-0, Thompson 0-6, Gillet 0-4, Petrovic 3-8, Wilkinson 12-0, Salumu 3-3, Berggren 3-4, Boukichou 2-11, Djordjevic 1-2, Ponitka 5-2

Back to top