BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 80-67

BCO beslist “classico” in het 4e kwart

Charleroi heeft deze avond alvast duidelijk getoond dat het stilaan klaargestoomd is voor play-offs en de komende titelstrijd. Oostende had het bij momenten toch wel heel moeilijk tegen de agressieve en bij momenten zelf heel potige verdediging van de Carolo’s. Alleen konden ze dat geen volle 40 minuten volhouden en vooral in het vierde kwart kon een conditioneel sterker BCO dan toch het verschil maken…

Met Collins als motor nam Charleroi meteen afstand (2-7). Oostende klampte aan tot 7-7 maar meteen volgden driepunters van Schwartz en Mukubu (11-17). Tegen de heel fysieke verdediging speelde de thuisploeg net iets te braaf en zag zo meerdere kansen de mist ingaan. Verdedigend had Oostende te weinig te bieden tegen de individuele acties van Collins en Hatcher (24-33). Uiteindelijk kon Ponitka met twee driepunters de achtervolging inzetten en kon zo de schade nog beperkt worden aan de rust.

Ruststand: 32-36

Na de pauze namen Ponitka en Boukichou meteen het heft in handen waarna bij 39-40, Charleroi even naar zoneverdediging overschakelde. Deze verdediging hield niet zo lang stand want Djordjevic strafte de ruimte meteen af met een driepunter waardoor Oostende voor het eerst in de partij op voorsprong kwam (42-40). Bostic probeerde te verhinderen dat de thuisploeg verder uitliep maar stond wat alleen.

Bovendien kreeg BCO verdedigend steeds meer greep op de tegenstander die zelf niet meer in staat was om dezelfde agressiviteit in zijn verdediging te leggen Enkel de individuele flitsen van Collins (2 driepunters) en Hatcher, hielden de bezoekers in de wedstrijd.

Aan Oostendse kant waren vooral Marnegrave en Boukichou de draaischijf , al kregen ze stilaan hulp van een uitstekende Prince die bovendien heel precies afwerkte vanop de vrijworplijn. Zodoende stond er in geen tijd en voor het eerst een tienpuntenkloof op het bord (70-60). Bostic en Hatcher probeerden het tij nog te doen keren maar Oostende bleef productief aan de vrijworplijn en hield zo de kloof intact tot aan het eindsignaal.

Eindstand 80-67

Berggren 2-1, Serron 3-0, Marelja 2-0, Muya 3-0, Marnegrave 0-8, Archie 0-4, Gillet 2-5, Salumu 2-2, Ponitka 6-5, Boukichou 5-6, Djordjevic 2-3, Prince 5-14

Voor uitgebreide statistieke: klik hier >>

Back to top