BC Oostende - Aris Thessaloniki: 69 - 67

BCO blijft op kwalificatiekoers in de Champions League

Oostende nestelt zich met deze overwinning opnieuw in de middenmoot van poule D en houdt hiermee zijn kwalificatiekansen weer helemaal gaaf.

BCO moest het opnemen met enkel Dusan Djordjevic als spelverdeler. Mihailovic zat ziek thuis en Schwartz is nog volop aan het revalideren na zijn operatie.
Hoe dan ook begon Oostende goed aan de wedstrijd (9-4) met het trio Fieler, Lasisi en Jekiri. De Grieken hadden tijd nodig om op gang te komen maar reageerden via Ioannis en Panagiotis (11-19). Lasisi en Kuriza mikten een driepunter binnen en zorgden zo opnieuw voor aansluiting.  Aris speelde heel fysiek en harder dan we in de Belgische competitie gewend zijn. BCO controleerde de rebound via Myers en Mwema en met driepunters van Lasisi en Salumu kon Oostende toch wat afstand nemen (38-29) maar kon die voorsprong dan weer niet helemaal vasthouden.

Ruststand: 38-32

Ook na de pauze kon Oostende, ondanks het fysieke spel van de Grieken, toch opnieuw uitlopen  naar een maximale voorsprong bij 48-37. Salumu, Lasisi en Fieler bleven heel productief maar door de talrijke Oostendse balverliezen kon Aris toch weer in de partij komen via Panagiotis en Mchalis waarna Bell zijn team zelfs heel even op voorsprong bracht (63-62).
Niemand minder dan Djordjevic gaf zijn team weer nieuwe zuurstof met enkele sterke scores. Oostende had de kans om de wedstrijd eerder te beslissen maar vergat echter zijn vrijworpen te benutten. Enkel Djordjevic zorgde met één rake vrijworp voor de onoverbrugbare 69-65 met nog luttele seconden te spelen.

Eindstand: 69-67

Statistieken>>

Na de

Back to top