BC Telenet Oostende - Cibona Zagreb: 82-70

BCO blijft op schema voor kwalificatie

Oostende was uitermate gefocust en domineerde zijn tegenstander meteen in alle mogelijke domeinen. Naar het einde van de eerste helft ging de motor sputteren en ging de helft van de voorsprong in rook op. In het laatste kwart maakte BCO dan via een uitmuntende Walden de klus dan toch helemaal af.

Het ging meteen heel hard. Via driemunters van Salumu, Gillet en Kesteloot schoot BCO meteen goed uit de startblokken. Alhoewel Cibona via Reynolds en Sakic aanvankelijk gelijke tred hield, moest het toch vrij snel de thuisploeg laten gaan (18-11). Een goed ingevallen Boukichou zorgde voor (25-15) en niettegenstaande Sakic zo goed als ongrijpbaar bleef voor zijn verdedigers stoomde de kustploeg via Boukichou, Kuridza en Keselj door naar 44-28.

Echter, verkeerde opties in aanval en de meest onwaarschijnlijke misverstanden in defense deed deze voorsprong in nog geen twee minuten tijd helemaal verwateren.

Ruststand: 46-39

Na de rust kwam er nog geen beterschap voor de kustploeg. Sakic bleef inbeuken op de Oostendse defense en met steun van Rosic en Reynalds kwam Zagreb zowaar aan de leiding (51-53).

De tandem Walden / Boukichou bracht gelukkig kentering. Walden haalde zijn beste niveau: met assists, scores, steals en bovendien een beklemmende defense op sterkhouder reynolds, bracht hij Oostende weer op voorsprong (68-60). Met twee bommen mepte Gillet de tegenstander dan definitief K.O.

Eindstand: 82-70

Statistieken >>

Back to top