Antwerp Giants - BC Oostende: 88-80

BCO botst op Giants in bloedvorm

Oostende startte weer als zijn herkenbare zelve met veel overgave en defensieve druk. Tot 2  keer toe kon het 10 punten uitlopen maar de Giants werken momenteel onverbiddelijk precies af en kwamen al vrij snel terug in de wedstrijd. Ook in de tweede helft waren beide ploegen elkaars evenknie maar drie opeenvolgende driepunters van Vanwijn in de eindfase van de wedstrijd waren er voor BCO uiteindelijk teveel aan.

Fieler, Kesteloot en Jekiri zorgden voor een stevige start van de wedstrijd (2-10) en konden dit dankzij een goeie defense en controle in rebound een tijdje vasthouden (6-16). Een bevlieging van Kalinosky en center Kingsley die van buiten de bucket alles raak schoot, zorgden voor het eerste Antwerpse weerwerk. Salumu hield nog even af tot 11-22, maar driepunters van Lee en Vanwijn brachten de Giants dan toch weer langszij (23-25). De afwerking bij de thuisploeg lag ontzettend hoog (63% 2ptn en 55% 3ptn) met Vanwijn die net voor rust zijn 2e en 3e driepunter scoorde als exponent.

Ruststand: 42-41

Oostende kwam na de pauze als beste uit de startblokken via Fieler en Jekiri, maar de Sinjoren reageerden meteen (48-46). Oostende slaagde erin om Antwerpen een tijdje defensief af te blokken maar aanvallend wilden de open shots niet binnenvallen. Uiteindelijk slaagde Salumu er dan toch in om een bom te netten (nadat hij eerder zwaar werd aangepakt en tot ieders verbazing zelf werd bestraft) en zag zich dan meteen gevolgd door Kesteloot en Mihailovic (54-57). Clark leek weer helemaal de oude en ook Bakho zag alles wat hij probeerde binnenvallen (63-62). Beide ploegen bleven elkaars evenknie tot heel diep in het 4e kwart (76-75). Uiteindelijk was het opnieuw Vanwijn die met nog eens drie opeenvolgende driepunters (6/6 over de ganse wedstrijd) het lot van de kustploeg bezegelde.

Eindstand: 88-80

Statistieken>>

Back to top