BC Oostende - Mons-Hainaut: 106-48

BCO “demonstreert” tegen Bergen

Wat een verschroeiende start van de thuisploeg tegen de nummer 2 in de rangschikking. Na hooguit 5 minuten lagen de “renards” reeds spreekwoordelijk in de touwen. Oostende verzwakte niet en hield zijn voet de volle 40 minuten op het gaspedaal…

Zoals zo dikwijls bij BCO startte alles uit een strakke defense met vooral Jekiri als rots in de branding. Heelwat Bergense aanvallen strandden op de lange armen van de Nigeriaanse center die tevens ook heelwat terugkaatsers plukte waaruit meerdere snelle tegenaanvallen werden gelanceerd. Aanvallend startten vooral Lasisi en  Mihailovic indrukwekkend (26-7). Kuridza opende in zijn eerste minuten na zijn lange revalidatie meteen ook met een driepunter terwijl Myers en Salumu eveneens sterk van de bank kwamen. Toegegeven, Mons kende wellicht een complete off-day en niemand was er echt in staat om zijn team op sleeptouw te nemen.  Ook Fieler en Mwema lieten zich opmerken, maar Mihailovic legde met een verre buzzer-driepunter de ruststand vast.

Ruststand: 57-19

Na de pauze was het opletten geblazen voor decompressie en verlies van concentratie. Niets van dit alles echter want de thuisploeg bleef sterk presteren en het trio Salumu, Meyers, Mihailovic zorgden meteen voor 68-21 en 80-30 na het derde kwart.  In het laatste kwart konden Demps en Tiby hun stats nog wat oppoetsen maar Oostende, ondertussen met youngsters Lambrecht en Buysse tussen de lijnen, kon ook in het vierde kwart de kloof nog verder opdrijven tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 106-48

Statistieken>>

Back to top