BC Telenet Oostende - Mega Leks: 82-74

BCO doet een goede zaak door winst tegen Mega Leks!

In de rangschikking van Poule D van de Champions league heeft BCO met deze overwinning niet alleen terug een wedstrijd meer gewonnen dan Mega Leks, het staat ook positief tegenover de Serviërs dankzij een beter doelsaldo over de beide wedstrijden.

Oostende kende echter een heel moeilijke start. Tegen de jonge energieke en extreem hard verdedigende Serviërs had de thuisploeg een heuse gewenningsperiode nodig vooraleer het tot zijn gebruikelijke spel kwam. Via Kaba onder doel en driepunters van Zagorac en Beric namen de bezoekers meteen voorsprong bij 4-12 en 16-21.  Katic en Walden waren de enige Oostendenaars die aanvankelijk weerwerk boden, maar via Keselj met een driepunter en scores van Djordjevic en Boukichou zette BCO de scheve situatie in luttele minuten weer recht (31-23). Salumu maakte er met een driepunter heel even 38-27 van.

Maar de veerkracht van de jonge Serviërs was groot. Met opnieuw een pak extra energie in verdediging pakten ze meteen 2 ballen af die samen 7 punten opleverden en de aanzet waren om de scheve situatie weer recht te zetten voor de rust.

Rust: 44-43

Het energieke Mega Leks bleef dankzij zijn ijzeren verdediging toch aanklampen (47-45). Keselj en Katic bleven alert en controleerden de defensieve rebound (54-47). Onder andere via Zagorac kwamen de bezoekers toch weer helemaal in de partij en kwamen zelfs opnieuw aan de leiding (67-68) na het afstraffen van enkele Oostendse balverliezen.  Maar een sterk penetrerende en reboundende Salumu zetten de scheve situatie definitief terug recht (76-70). Mega Leks kreeg nog meermaals de kans om opnieuw aan te sluiten maar miste 6 vrijworpen op een rij.

Het was uiteindelijk Mwema die de kers op de taart zette met twee rake vrijworpen en een blockshot op de laatste doelpoging van Mega Leks, om zo ook het positief doelpuntensaldo veilig te stellen.

Eindstand: 82-74

Statistieken>>

Back to top