BC Oostende - Okapi Aalstar: 79-73

BCO geeft zege bijna nog uit handen

Oostende had toch wel driekwart wedstrijd nodig tegen het Aalst van Jean-Marc Jaumin om een goeie 15 punten bonus bij elkaar te spelen. Maar Aalst gaf zich niet gewonnen en terwijl BCO defensief iets teveel achterover ging leunen, kenden de bezoekers een bevlieging die de achterstand  quasi helemaal ongedaan maakte..

Salumu en Jekiri (die zijn duel met Tofi behoorlijk onder controle had) stuwden het team naar een eerste kleine voorsprong (12-7). Maar eerst Charbascz en later ook Hemeleers, boden weerwerk van achter de driepuntlijn (24-23). Ook Mihailovoc samen met Mwema (die ook behoorlijk zijn werk deed in rebouwd) en Djordjevic mikten elk eveneens hun driepunter binnen. Enkel de gemiste vrijworpen weerhielden Oostende ervan om met meer dan 10 punten de rust in te gaan.

Ruststand: 38-29

Onmiddelijk na de rust werkten Channels, Troisfontaines en Geukens meteen aan de Aalsterse achterstand (50-47). Goeie defense, rebounds en steals  maar vooral ook het scorend vermogen van Salumu en Fieler zorgden voor een maximale voorsprong bij 59-43.

Echter het vierde kwart, wanneer de Oostendenaars de defensieve teugels wat lieten vieren, dan zorgde het viertal Amis, Channels, Dunham en Tofi voor een heuse remonte (65-64). Oostende bracht opnieuw zijn sterkhouders tussen de lijnen die de remonte onmiddellijk een halt toe riepen. Mwema en Jekiri bleven nu wel feilloos aan de vrijworplijn maar de verlossende driepunter kwam uiteindelijk van Djordjevic.

Eindstand: 79-73

Statis

Back to top