SIG Nancy - BC Telenet Oostende: 74-64

BCO kan schitterend spel niet doortrekken na de rust

Oostende toonde vandaag jammer genoeg weer twee gezichten. Voor de rust zagen we een dominant en efficiënt BCO steeds meer afstand nemen van Straatsburg, maar na de rust en vooral in het derde kwart zetten de Fransen resoluut orde op zaken

Oostende kende een uitstekende start via Katic die zijn bewaker Jaiteh telkens te snel of te slim af was (3-8). Een time-out van de coach van de thuisploeg had klaarblijkelijk effect want via AJ Slaughter (ex-Mons) en Leloup nam de thuisploeg de leiding over (17-13). Ook coach Gjergja benutte een time-out om orde op zaken te stellen en enkele wissels door te voeren.

Met zijn heroptreden speelde Gillet meteen een prominente rol. Hij bracht extra presence in defense en samen met Kuridza en Kesteloot controleerde hij de rebounds. Aanvallend ging het ook steeds beter en kregen we bij momenten een schitterend spelend Oostende te zien. Salumu en Walden met snedige penetraties, maar ook driepunters van Gillet en diezelfde Walden effenden het pad naar een zeer knappe voorsprong aan de rust.

Ruststand: 25-42

Na de rust volgde echter de ontnuchtering. Met het mes tussen de tanden in defense dwongen de Fransen het ene na de andere Oostendse balverlies af. Bovendien lukte de thuisploeg zowaar 8 rake driepunters in het derde kwart. Defensief werd Oostende ook meteen met 4 ploegfouten bestraft wat de thuisploeg nog eens extra naar de vrijworplijn bracht  Het enige offensieve weerwerk kwam van Salumu, Walden en Newbill maar was onvoldoende om het Franse ritme te doorbreken. Bij 53-51 was de 17-punten bonus helemaal opgesoupeerd…

Gillet en Katic probeerden de Oostendse rug nog te rechten (59-59) maar tevergeefs. De Straatburgers bleven de Oostendse aanvallen ontregelen en dwongen BCO meermaals tot een doelpoging buiten de tijd. Walker en Slaughter blokten elke Oostendse poging om dichterbij te komen af en stuwden hun team finaal naar hun eerste overwinning in deze BCL-competitie.

Eindstand: 74-64

Statistieken >>

Back to top