Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 74 - 69

BCO kan voorsprong niet vasthouden

BCO kon zowel in de eerste als in de tweede helft telkens tot 10 punten uitlopen. Spijtig genoeg kon het die voorsprong niet vasthouden. Bovendien kende de spelleiding ook een mindere dag en was het vooral Oostende dat daar in het spannende slot ook het meeste last van had…

Djordjevic regiseerde zijn team perfect en via Kesteloot  en Katic kon Oostende meteen aan de leiding komen (9-15).  Charleroi teerde vooral op de aanvallende rebounds van Davis en enkele flitsen van Bowman. Boukichou en Newbill kenden beiden een sterke invalbeurt en samen stuwden ze BCO naar een eerste tienpuntenkloof (21-31). De Oostendse moter begon echter te sputteren en het spel werd minder vloeiend. Met Bowman als stuwende kracht en enkele splijtende fastbreaks kreeg Spirou de kloof zo goed als gedicht aan de rust.

Ruststand: 35-37

In een gelijkaardig scenario ging de kustploeg opnieuw meteen op zoek naar een grotere voorsprong. Katic, Salumu en Kesteloot waren de stuwende krachten en al snel stond er weer een 40-50 op het scorebord. Maar weer slaagde BCO er niet in deze voorsprong vast te houden of verder uit te bouwen.  Een voor Charleroi ontwaakte Richardson bracht zijn team snel weer in het zog van Oostende, mede omdat de kustploeg tekort kwam in rotatie. Een eveneens ontwaakte Shepperd zorgde dan weer voor de eerste voorsprong van de Spirous (60-58).

Kuridza werd onbegrijpelijk bestraft met een onsportieve en tevens vijfde persoonlijke fout toen hij Shepherd probeerde af te blokken. Dit zorgde meteen voor de grootste voorsprong van Charleroi in deze wedstrijd (69-64) en wellicht ook het kantelpunt.  Toch vocht Oostende terug tot op 2 punten met minder dan 30 seconden te gaan. Bowman en Libert kregen echter het laatste woord.

Walden 2-2, Salumu 2-5, Katic 4-17, Boukichou 6-2, Djordjevic 3-3, Kuridza 6-0, Kesteloot 7-4, Newbill 7-3

Statistieken>>

Back to top