Leuven Bears - BC Telenet Oostende: 81-72

BCO kan voorsprong niet vasthouden

Oostende nam een goeie start maar kon een enthousiast Leuven nooit echt afschudden. Na de rust speelde de kustploeg een voorsprong van 10 punten bij elkaar maar kon deze niet vasthouden tot aan het einde van de wedstrijd.

Met Djordjevic in de basis kwam BCO goed uit de startblokken. Met een assist en 5 punten zorgde Kuridza voor een 3-9. Verlies aan concentratie met misverstanden in defense tot gevolg,lieten toe dat de Leuvenaars zich konden herpakken en vertrouwen opdoen (16-13). Newbill en Salumu waren ondertussen al naar de bank verdwenen met foutenlast. Maar een sterk ingevallen Walden en Lambrecht zorgden weer voor aansluiting en voorsprong (21-26). Opnieuw een moment van concentratieverlies liet de Leuvenaars via een uitstekend spelende Samhan toe om aan te sluiten. Newbill zorgde alsnog voor een kleine bonus aan de rust: 33-37

Na de pauze ging BCO het beste van start. Rake driepunters van Kesteloot en Kuridza zorgden voor een 33-43. Katic diende wel al meteen het veld te verlaten wegens foutenlast. Een nieuw defensief concentratieverlies liet toe dat Sahnam en Cotton elk een open driepunter kregen (45-50) . Newbill en Kesteloot konden nog wat afhouden (49-56) maar na een dubieuze 4e en 5e persoonlijke fout van Katic in 20 seconden tijd, kon Sahnam volop zijn duivels ontbinden.  Na een nieuwe driepunter van Cotton namen ze de leiding weer over (62-61) al konden Newbill en Boukichou aanvallend nog gelijke tred houden (70-70). Via de vrijworplijn kreeg de thuisploeg volop de kans om op voorsprong te komen en deze voorsprong dan ook meteen uit te bouwen tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 81-72

Lambrecht 5-0,  Walden 4-3, Keselj 0-0, Salumu 0-6, Katic 11-1, Boukichou 4-7, Djordjevic 0-3, Kuridza 5-4, Newbill 8-4

Back to top