Sidigas Avellino - BC Oostende: 66 - 57

BCO kan zijn flitsende start niet doortrekken

BCO Oostende was meteen bij de pinken en overspeelde de thuisploeg helemaal in het eerste kwart. Jammer genoeg volgde er een uiterst moeilijk tweede kwart waarin Avellino opnieuw de leiding overnam en deze niet meer zou afgeven.

Lasisi, Fieler en Kesteloot waren de stuwende krachten van een flitsende start. Defensief werd topscorer en ex-Oostende speler Jason Rich behoorlijk goed aan banden gelegd en aanvallend werd er met vertrouwen afgewerkt (13-25). Een time-out van de Italiaanse coach luidde echter een stille maar zekere kentering in. De Italianen gingen heviger gaan verdedigen met heelwat pressing waardoor BCO het moeilijk kreeg om open shotkansen te creëren.  Via Wells, Zerini en Fitipaldo plaatste Avellino een 15-0 over een periode van 7 minuten (33-27). Salumu kon uiteindelijk de ban breken en de eerste Oostendse punten scoren op 3 minuten van de rust.

Ruststand: 35-33

Jekiri bracht BCO meteen langszij (35-35) maar dat was dan ook de laatste keer. De thuisploeg reageerde meteen via Fitipaldo en het was opnieuw punten harken voor BCO (49-40).  Fieler met een driepunter en Mwema brachten heel even nieuwe hoop op aansluiting (49-46) maar driepunters van Wells en Scrubb drukten die hoop meteen weer de kop in (55-46). Heel even nog na een driepunter van Salumu  (55-51) kwam er een laatste maal dreiging van de kustploeg, maar twee block shots van Ndiayé verhinderden een echte aansluiting. Wells diepte de kloof opnieuw uit en de scores van Jekiri en vrijworpen van Djordjevic haalden niet zoveel meer uit.

Eindstand: 66-57

Statistieken>>

Back to top