BC Oostende - Liège Basket: 87-72

BCO klaart de klus in het 4e kwart

Na drie kwart wedstrijd zwoegen kon BCO in het vierde kwart uiteindelijk op overtuigende wijze afstand nemen. Salumu, Fieler en Kuridza waren opnieuw de voornaamste speerpunten, maar het was de defensieve inzet van Schwartz die aanstekelijk werkte voor zijn ploegmaats waarna Oostende via een allerte Mwema in enkele minuten de Luikse tegenstand helemaal oprolde.

Salumu en Fieler zorgden voor een vroege 9-4 voorsprong maar bij Luik waren Hazard en Harris ook bij de pinken. Salumu bleef aanvallend doorduwen maar na enkele rotaties viel de defensieve spankracht weg bij de kustploeg en via aanvallende rebounds van Beverly hielden de bezoekers de score in evenwicht (15-15).  Een gelijkaardige jojo-beweging op het scorebord deed zich nog een aantal keer voor want na driepunters van Mihailovic en Lassisi nam BCO weer wat afstand (23-17) maar het ontbreken van een echte center bij de thuisploeg bleef problemen geven in rebound waardoor opnieuw Beverly zich kon laten gelden en de score zelfs opnieuw in evenwicht brengen (36-36). Kuridza legde finaal de rustscore vast.

Ruststand: 40-38

Na de pauze gaf het duo Salumu – Fieler er opnieuw een lap op (46-40) maar onder de indruk waren de bezoekers niet echt. Beverly, Jordan en Harris bleven de Oostendse defense teisteren waardoor de bezoekers zelfs even op voorsprong kwamen (52-54). Begin vierde kwart eisten Mwema en Schwartz nadrukkelijk de hoofdrol op. Mwema met 2 steals en 2 driepunters, terwijl Schwartz defensief de weg toonde maar ook aanvallend via enkele heerlijke assists zijn medespelers liet scoren. De tussenstand evolueerde in geen tijd naar 70-52, vooral ook omdat Fieler bleef scoren.  vervolgens kwam het er enkel nog op neer om de partij te controleren en uit te spelen.

Eindstand: 87-72

Statistieken >>

Back to top