Aris Thessaloniki - BC Oostende: 66 - 70

BCO klopt Aris en plaatst zich voor de final 16 Fiba Europe Cup

In feite was BCO  enkele minuten voor affluiten reeds zeker van kwalificatie voor de Fiba Europe Cup, door de winst van Bonn tegen Avellino. Maar Oostende werkte zijn laatste Championsleague-wedstrijd af in stijl en dwong door winst in en tegen Aris, zelf zijn kwalificatie af. Uiteindelijk eindigt BCO op de 6e plaats in zijn sterkbezette poule met 6 overwinningen, evenveel als de vierde (Zielona Gora) en de vijfde (Avellino) , maar met een minder goed doelsaldo tegenover beide teams.

BCO startte nochtans vrij desastreus en werd compleet onder de voet gelopen door de energiek spelende Grieken. Aanvallend liep het ook voor geen meter waardoor Oostende de achterstand ontzettend snel zag oplopen (22-7). Coach Gjergja probeerde met een kleine aggressieve line-up het tij wat te doen keren in het tweede kwart maar aanvallend wilde er echt niets lukken (25-11 & 35-19). Maar diep in het tweede kwart leken de puzzelstukken dan toch in elkaar te vallen en via Salumu, Jekiri en Fieler werd de achterstand alsnog teruggedrongen tot een meer realistische tienpuntenkloof.

Ruststand: 37-27

Na de pauze joeg de Oostendse coach zijn spelers met vertrouwen opnieuw de arena in waarna Lasisi meteen opende met een driepunter. Djordjevic stuurde zijn team naar voor en na driepunters van Salumu, Lasisi en Fieler zat Oostende weer helemaal in de wedstrijd.  Kuridza en Fieler zorgen beiden voor een 2+1 en tegelijk voor de eerste Oostendse voorsprong (51-52). Enkel Bell met driepunters en Maras vanop de vrijworplijn waren in staat om weerwerk te bieden. Maar de derde driepunter van Lasisi bracht BCO definitief op voorsprong. Zelfs toen Aris nog aandrong, consolideerden Djordjevic en Salumu de winst vanop de vrijworplijn.

Eindstand: 66-70

Statistieken>>

Back to top