Telenet Oostende - Foxtown Cantu: 77-75

BC Telenet Oostende klopt het ongeslagen Fox town Cantu

Cantu was nog ongeslagen in poule A van Eurocup, maar het Oostendse team bracht daar na een spannende en spectaculaire wedstrijd verandering in en blijft zo ook zijn tweede plaats in de poule behouden. Jarred Berggren ontpopte zich tot de absolute smaakmaker van deze partij.

Cantu nam heel even de leiding (5-7) via hun internationals Aradori en Cusin. Lang duurde het niet want via een spetterende 10-0 getekend Gillet, Thompson maar vooral Berggren, nam de thuisploeg resoluut de leiding over. Berggren was zeer allert en aanspeelbaar onder doel, dunkte de missers van zijn ploegmaten binnen maar blokte ook zijn Italiaanse tegenspeler Cusin tot twee maal toe af. Enige probleem was de snelle foutenlast van Djordjevic maar deze werd opnieuw goed vervangen door Marnegrave die niet alleen assists uitdeelde maar ook 5 punten binnenmikte.

Cantu viel meerdere keren terug in een zoneverdediging maar via een driepunter van Ponitka en een 2+1 van Petrovic stond er bij 37-27 toch een tienpuntenkloof op het scorebord. Oostende was op alle vlakken de betere van Cantu, alleen leed het te dikwijls onnodig balverlies. Via driepunters van Jenkins en Aradori kwam Cantu toch weer even in het zog van de thuisploeg (37-35) maar Serron en Thompson hielden af tot aan de rust.

Rusttand: 46 – 40

Na de break was het opnieuw Berggren die zich liet opmerken met dunks en andere scores. Met steun van Thompson werd het 55-44 maar balverliezen en misverstanden lieten toe dat Cantu zich snel kon herpakken. Elke fout werd dan ook meteen afgestraft, vooral via driepunters van Ragland en Jenkins maar ook via Uter die keurig zijn vrijworpen omzette (61-60).

Djordjevic bracht zuurstof met een driepunter maar ook opnieuw Berggren en Thompson bleven productief (75-70)

Een spectaculair blockshot van Berggren kwam echter ongelukkig in de handen van Jenkins terecht die met een driepunter de score op luttele ogenblikken voor het einde weer in evenwicht bracht (75-75).

Djordjevic nette de winnende inlegger en in de daaropvolgende aanval kregen de Italianen geen deftig shot meer afgevuurd waardoor deze toch wel opmerkelijke zege van de “jonge garde” van coach Gjergja een feit was. De opnieuw goedgevulde Sleuyter arena kreeg vanavond nog maar eens een waar spectakelstuk geserveerd!

Eindstand: 77-75

Berggren 11-13, Serron 3-0, Thompson 9-2, Marnegrave 5-0, Petrovic 3-2, Wilkinson 2-0, Gillet 3-0, Salumu 3-3, Ponitka 5-6, Boukichou 0-2, Djordjevic 0-5

Back to top