BC Oostende - Nanterre 92: 73 - 60

BCO klopt Nanterre na een krachttoer in het derde kwart

Het feit dat Oostende dit sterkscorend team op slechts 60 punten wist te houden is al een exploot op zich. Voor de rust nog iets teveel balverliezen en tweedekansen weggegeven, maar na de pauze een heuse krachttoer neergezet via een 22-2 tussenspurt  met Jean Salumu als voornaamste bezieler.

Via twee driepunters van Shaffartzik namen de bezoekers de beste start. Maar Salumu, Jekiri en Mihailovic reageerden gevat (12-8). Nieuwe driepunters van Petteway, Ivernizzi en opnieuw Shaffartzik volgden zich razendsnel op. Coach Gjergja nam gelijk een time-out om orde op zaken te stellen en de defensieve intensiteit op te schroeven. Niettegenstaande de verdediging nu een pak beter was en Jekiri nogmaals de rebound domineerde, kon Oostende nog steeds niet aansluiten (19-24). Een driepunter van Kuridza en Salumu die opnieuw fris van de bank kwam, beperkten de schade.

Ruststand: 31-37

Na de rust toonde de thuisploeg zijn ware gelaat. De verdediging sloot perfect en aan de overkant voerde  een verbluffende Salumu de forcing om de kloof te dichten en om zelf de leiding over te nemen (43-37). Salumu kreeg steun van Mihailovic en Oostende ging door tot 53-37. Echter, Jekiri liep tegen zijn derde fout aan maar wat erger was, was het uitvallen van Mihailovic met een verzwikte enkel. Schwartz, die sedert zijn terugkeer nog niet zoveel minuten op de teller heeft, had het moeilijk om de laatste minuten van het derde kwart rond te maken. Maar hij gaf in het vierde kwart zijn team meteen een aanvallende boost met een driepunter en een drive naar de basket (63-48).
Mwema plukte nu de rebounds en Lasisi en Salumu netten beiden nog een driepunter, iets wat Invernizzi en Petaway ook deden (71-56) . Maar dit bedreigde geenszins nog de eindzege voor BCO.

Eindstand: 73-60

Statistieken >>

Back to top