Antwerp Giants - BC Oostene: 56-69

BCO leidt van start to finish in Antwerpen

Oostende startte overtuigend in verdediging en efficiënt in aanval van bij de aanvang van de Partij. Djordjevic was met drie driepunters de grote bezieler van deze sterke start. Oostende bracht zichzelf nog even in de problemen door een teveel aan balverliezen maar ook in de slotfase kon BCO rekenen op zijn kapitein om de klus helemaal te klaren.

Oostende snoerde de Antwerpse aanval meteen af. Sterkhouders Vanwijn en Clark kwamen niet in het stuk voor. Aanvallend leidde Djordjevic zijn team meteen naar een mooie voorsprong en kreeg hierbij steun van Fieler en Jekiri (6-17). De eerste reactie van de Sinjoren kwam er vie Lee en via een driepunter van Schoepen (12-21).  Myers zorgde voor 14-26 maar Oostende leed daarna een paar keer onnodig balverlies en zag dit afgestraft via drie Antwerpse driepunters via Donckor en Lee maar Djordjevic en Jekiri beperkten de schade net voor de rust.

Ruststand: 29-36

Antwerpen kwam een pak fysieker en agressiever uit de kleedkamer maar dat had niet zoveel resultaat. Een bevlieging van Salumu en een driepunter van Kesteloot zorgden opnieuw voor 36-50 voorsprong. Maar net zoals in de eerste helft liet de kustploeg opnieuw een aantal balverliezen optekenen die de thuisploeg niet onbenut lieten. Twee driepunters van Kalinoski zorgden al snel voor een 45-50 en nieuwe hoop voor de Giants. Maar opnieuw was er Djordjevic om net op tijd het tij te laten keren. Samen met Jekiri bleef hij trefzeker vanop de vrijworplijn waarna even later een steal van Mwema de genadeslag betekende voor Antwerpen.

Eindstand: 56-69

Het mag duidelijk zijn dat Dusan “The General” Djordjevic met zijn 25 punten 6 rebounds, 6 assists 0 balverliezen en een evaluatie van 39 een absolute topprestatie heeft neergezet.

Statistieken >>

Back to top