BC Oostende - Spirou Chaleroi: 83-63

BCO met goed gevoel de (korte) Kerststop in

De tweede “Clasico” van het seizoen werd gespeeld voor een quasi volle Versluys|Dôme. BCO ging opnieuw verschroeiend hard van start en had na een zwakker derde kwart nog een forse eindjump over waardoor toch met ruime cijfers werd gewonnen.

Met het gekende recept werden de bezoekers aanvankelijk helemaal vastgezet terwijl aanvallend heel collectief werd gespeeld en telkens de juiste optie werd gevonden om af te werken (15-2). Grant en Libert zorgden voor weerwerk via driepunters maar Mihailovic, Salumu en Mwema waren alert (26-10). Libert kreeg teveel vrijheid en bedankte meteen met 2 extra driepunters (28-17). Salumu en Mihailovic namen meteen hun verantwoordelijkheid en hielden de voorsprong intact aan de rust.

Ruststand: 44-30

Na de pauze hanteerde Charleroi nog meer fysieke druk dan voor de rust maar Oostende liet zich niet intimideren. Jekiri weerhield Katic ervan in zijn spel te komen al kon de ex-Oostendenaar toch enkele aanvallende rebounds binnentikken (54-37). Oostende stapelde echter in korte tijd heelwat fouten op aan beide kanten van het veld en zag Charleroi meteen naderen via Thomas en Marnegrave (57-49).
In het laatste kwart herpakte BCO  zich gelukkig meteen via captain Djordjevic die enerzijds structuur terugbracht in het aanvalspel en anderzijds ook scorend de weg toonde samen met Fieler. Jean Salumu zette met een driepunter en een vrijworp de 70-50 op het scorebord, een voorsprong die werd geconsolideerd tot aan het eindsignaal en een periode waarin Myers nog voor het nodige spektakel zorgde met enkele staalharde dunks.

Eindstand: 83-63

Statistieken>>

Back to top