Kagoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 87-80

BCO moet zondag minstens 8 punten ophalen om verder te bekeren

Niettegenstaande het er aan de rust vrij goed uitzag, kon de kustploeg zijn voorsprong niet vasthouden. Opnieuw in het 4e kwart slikte het een 15-0 uppercut en verloor controle over de wedstrijd.

Met driepunters van Tucker en Mangano nam Willebroek de eerste voorsprong. Serron sleurde in zijn eentje zijn team weer langszij (14-14) maar moest dan met foutenlast naar de bank gehaald worden. Oostendse balverliezen lieten toe dat de thuisploeg weer afstand kon nemen (20-16 & 26-22).,Oostende zocht en vond Katic waarna de pas ingekomen Hemeleers bij 28-28 de score weer in evenwicht bracht.  Hemeleers bracht ook meer ritme en honger voor de bal op het veld, wat al snel resulteerde in een Oostendse tempoversnelling via 10 punten van Gillet en 6 van Salumu (32-39).  Gibson zorgde finaal voor een tienpuntenkloof aan de rust.

Ruststand: 36-46

Na de pauze leek de kustploeg op zijn elan door te gaan toen Katic en Serron er 36-50 van maakten. Jammergenoeg kwamen hier de eerste tekenen van verval al naar boven. Vooral defensief werd teveel ruimte weggegeven waar Magnano en De Roover meteen van profiteerden (46-54).

Opnieuw Serron met hulp van Gibson kon de kloof van aan de rust min of meer intact houden (57-66). Oostende bleef echter teveel ruimte weggeven en werd zodoende overrompeld door driepunters van Magnano, Taylor en De Roover. Oostendse turnovers voedden bovendien de fastbreak van de thuisploeg die alles samen een 15-0 tegenstoot uitdeelden. Een tegenstoot waar de bezoekers niet meer zouden kunnen van herstellen (72-66). Oostende probeerde opnieuw via Katic de schade te beperken maar de Serviër werd meermaals onbestraft zwaar aangepakt waardoor BCO niet meer dichterbij geraakte. Late driepunters van Serron en Gibson beperkten alsnog de schade voor de terugwedstrijd.

Eindstand: 87-80

Serron 7-10, Hemeleers 2-0, Marelja 0-0, Buza 0-0, Marnegrave 2-0, Gillet 6-6, Salumu 6-0, Katic 11-6, Boukichou 0-0, Archie 2-6, Gibson 6-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top