CEZ Nymburk - BC Oostende: 86-72

BCO onderuit in Nymburk

Ruim 15 minuten ging Oostende mee met de thuisploeg, maar net voor rust maakte de Tsjechische kampioen dan toch een 10-puntenkloof waardoor BCO de rest van de wedstrijd achter de feiten aanliep. Bij momenten te weinig defensieve weerbaarheid alsook een povere afwerking weerhielden de kustploeg ervan om na de rust de kloof te dichten.

Mihailovic opende sterk met twee driepunters en ook Jekiri was zeer aanwezig. Jean Salumu kwam sterk van de bank en zorgde zo mee voor een 11-18 voorsprong. Veteraan Benda, Bohacik en vooral Barac forceerden de terugkeer van de thuisploeg die bij 40-38 de wedstrijd resoluut in handen nam. De kleine spelmaker Laurence kwam op toerental en met een driepunter luidde hij de eindjump van Nymburk in net voor de rust.

Ruststand: 51-41

Na de rust ging Laurence op zijn elan verder, maar via Mihailovic en Fieler kon BCO alsnog naderen tot 56-49.  Maar dichter is de kustploeg niet meer geraakt. Enerzijds omdat de driepunters die de kloof zouden kunnen dichten, totaal niet wilden vallen en anderzijds omdat Nymburk aanvallend steeds geolieder ging spelen en te makkelijk tot scoren kwam (69-51). Djordjevic probeerde zijn team te relanceren (73-61) maar vond onvoldoende steun en de driepunters gingen nog steeds niet binnen. De enige plaats waar BCO de thuisploeg pijn deed was onder doel. Nymburk spendeerde een resem fouten om Myers het scoren te beletten maar ook de afwerking aan de vrijworplijn was niet op niveau.

Eindstand: 86-72

Statistieken>>

Back to top