BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 74-56

BCO opnieuw naar de play-off finales!

Oostende plaatst zich opnieuw voor de play-off finales na een 3-0 serie tegen Spirou Charleroi. De bezoekers speelden één kwart van de wedstrijd mee maar kraakten uiteindelijk toch nog voor de rust.

Charleroi kreeg aanvankelijk meer ruimte in aanval dan tijdens de voorgaande wedstrijden. Bovendien lukte Libert 2 driepunters en bleven de Carolo’s zo gelijke tred houden met Oostende dat vooral via Kesteloot en Djordjevic zijn punten sprokkelde (16-14). In het tweede kwart verstevigde BCO opnieuw zijn defensieve greep op de tegenstander en vond in  Walden en Mwema twee nieuwe speerpunten. Ook Boukichou werd een paar keer subliem aangespeeld door Djordjevic waardoor Oostende in één ruk doorstoomde naar 35-19. Uiteindelijk doorbrak Schwartz de ban voor zijn team met een driepunter maar zag zich meteen gecounterd door Walden die op de buzzer ook een bom binnenmikte met een bonus vrije worp er bovenop.

Ruststand: 74-56

Na de pauze was er aanvankelijk een korte reactie via Kemp en Richardson, maar Newbill zette zijn team meteen weer op het goeie spoor (47-26). Radenovic en de jonge Lambot boden weerwerk maar de kustploeg controleerde moeiteloos (52-32). Onder impuls van een sterke Boukichou stoomde Oostende door tot 65-39 maar driepunters van Marnegrave en Richardson konden opnieuw milderen naar 65-45. Bouckichou en Walden duwden nog een laatste keer door tot 72-45 maar opnieuw Richardson en Libert milderden voor de laatste keer.

Eindstand: 74-56

Statistieken>>

Back to top