Basic Fit Brussel - BC Telenet Oostende: 53-58

BCO pakt opnieuw de punten in Brussel

In een extreem defensieve wedstrijd die qua scoreverloop heel traag op gang kwam, trok Oostende uiteindelijk opnieuw aan het langste eind.

Omdat de Brusselaars naar eigen zeggen in de halve finales van de Beker fysiek werden weggespeeld, zetten de mannen van coach Crevecoeur zich vandaag extra schrap in verdediging en vochten als leeuwen om elke Oostendenaar het scoren te beletten.  Een strategie die aanvankelijk leek te werken, maar tegen een defensief altijd hard verdedigend Oostende dan niet meteen voor een spectaculair scoreverloop zou zorgen (9-6 na het eerste kwart).  Bij Oostende liet ook de afwerking het afweten maar finaal kon Kuridza de achterstand ombuigen in een kleine voorsprong (9-10). Bij Brussels mikte Simmons zijn eerste driepunter binnen maar Oostende vond nu ook een sterk ingevallen Walden en een goed aangespeelde Bouckichou (17-24). Brussels kon via Augustas en een enkele vrijworpen nog wat milderen net voor rust.

Ruststand: 22-25

BCO had voor de pauze een 0 op 8 voor driepunters laten optekenen, maar startte nu meteen met rake bommen van Kesteloot en Gillet (22-33). Maar ook de Brusselaars brachten via Simmons en Lichodzijewski ook twee driepunters op het scorebord. Oostende behield aanvankelijk wel de controle 26-37 maar begon plots toch te sputteren. Dowe kon tegenprikken vanop de vrijworplijn (40-42) maar Kuridza en Gillet (driepunter) hielden de druk af (40-49). Een tumultueuze fase zorgde voor technische fouten voor Oostende en vrijworpen voor Brussels, dat zo heel even opnieuw de leiding kon overnemen (50-49).
Een time-out van coach Gjergja bracht opnieuw rust en overzicht met scores van Walden en Katic (50-56). Een extreem verre bom van Loubry bracht nog even wat animo in de zaal, maar een zeer belangrijke aanvallende rebound van Gillet, gevolgd door een fout op, en twee rake vrijworpen van Djordjevic, beslisten uiteindelijk de match.

Eindstand: 53-58

Statistieken>>

Back to top