Liege Basket - BC Telenet Oostende: 69-99

BCO plaatst zich voor 1/2 finale

Dat de Luikenaars in eigen huis beter zouden afwerken dan de eerste helft in de Sleuyter Arena stond vast. Aan de helft stond BCO dan ook al 7 punten in het krijt. Na de pauze werd alles snel weer rechtgezet via een overdonderende 0-25 tussenspurt.

Luik opende heel agressief en fysiek in verdediging, dit wat in tegenstelling met de Oostendse defense die minder sluitend was. Serron, Gibson en Katic konden enige tijd de Oostendse kar nog trekken (6-10), maar finaal kwamen Jones, Morrisson en vooral Smith stevig opzetten. Buzza kende een sterke periode en gelukkig waren er driepunters van Serron en Gillet, maar hoedanook keek Oostende tegen een achterstand aan bij de rust.

Ruststand: 49-42

Voor wie het nog niet echt begrepen had , maakte coach Gjergja tijdens de rust nog eens duidelijk waar het schoentje knelde. Met resultaat want Oostende sloeg met een spreekwoordelijke mokerslag de thuisploeg meteen helemaal in de touwen. Djordjevic, Serron, Gibson, Archie en Katic hielden de Luikenaars niet alleen meer dan 7 minuten scoreloos, ze stoomden aanvallend met een 0-25 (!) versnelling meteen door naar een 49-67 voorsprong. Hertay bezorgde daarna zijn team zijn eerste punten, maar Beal en Serron driepunterden even later dan toch de eerste twintiger op het scorebord (75-76).

Luik kwam buiten een driepunter van Morrison enkel nog via de vrijworplijn tot scoren terwijl Gibson, Salumu en Gillet al snel voor de dertiger verschil zorgden bij 63-93. Daarna liet coach Gjergja al zijn youngsters opdraven om de laatste minuten van de partij uit te spelen.

Eindstand: 69-99

Lambrecht 0-0, Serron 8-10, Hemeleers 0-0, Beal 0-3, Buza 6-0, Gillet 5-5, Salumu 6-4, Katic 8-6, Boukichou 4-6, Djordjevic 0-4, Archie 0-8, Gibson 5-9

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top