BCO sluit Final round af met winst tegen Antwerp Giants

Voor Telenet Oostende ongetwijfeld niet zijn beste wedstrijd. Maar voor het talrijk opgekomen publiek was het des te meer een aangenaam en spannend kijkstuk waarin beide teams lang aan elkaar gewaagd waren. In het laatste kwart kon de thuisploeg finaal de partij helemaal naar zich toetrekken..

Ponitka opende sterk met twee rake driepunters maar ook bij Antwerpen was er een absolute sterkhouder in de persoon van Roel Moors (10-8). Bij Oostende liep het defensief voor geen meter en daar konden de bezoekers goed van profiteren. Archibeque onder doel maar ook Kane en Simmons met driepunters, zorgden voor 18-23. De goeie invalbeurt van Archie en Prince konden de defensieve problemen niet compenseren, want Antwerpen liep nog verder uit naar 31-40.

Pas na een “donder-time-out” van coach Gjergja kwam er beterschap in de verdediging. Dit leverde meteen enkele inleggers op voor Ponitka, die net als Archie ook nog een driepunter binnenmikte (40-41) . Prince dunkte zijn team terug op voorsprong maar via aanvallende rebounds en extra shotkansen bleef Antwerpen langszij tot aan de rust.

Ruststand: 45-44

Na de pauze joeg Djordjevic zijn troepen onmiddellijk naar voor en bediende meteen Archie en Boukichou (51-46). Kane en Ubel lieten niet begaan en zorgden in geen tijd voor 51-51.  Ponitka voerde met 9 punten op rij een nieuwe forcing (64-58), maar opnieuw was het Moors die niet wou wijken (64-62).

In het laatste kwart kon Oostende rekenen op een zeer goed spelende Marnegrave die vlot het aanvalsspel verdeelde . Serron die al vroeg in de wedstrijd met foutenlast naar de bank verdwenen was, kwam uiteindelijk terug tussen de lijnen in zijn gekende stijl met tonnen energie. Hij scoorde snel 5 punten en bleef foutloos vanop de vrijworplijn. Met een rake driepunter gaf hij even later de spreekwoordelijke doodsteek(86-76) want de driepunters van Mwema kwamen te laat om het eindresultaat nog te kunnen beïnvloeden.

Eindstand: 87-79

Berggren 0-3, Serron 0-12, Marelja 2-0, Muya 0-2, Marnegrave 2-2 (8 assists) , Archie 10-3, Gillet 0-2, Salumu 4-0, Ponitka 14-9, Boukichou 2-5, Djordjevic 3-3, Prince 8-1

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top