BC Oostende - KK Mornar Bar: 84 - 71

BCO speelt een buffer van 13 punten bij elkaar

BCO nam een moeilijk start maar kreeg de vlotscorende tegenstander uiteindelijk onder controle. De huidige nummer 4 uit de Adriatic League speelde een energiek en bij momenten agressief en soms theatraal soort basket in de hoop de leiding op het verkeerde been te zetten. Vooral de kleine en uiterst vinnige Needham was bij momenten de gesel op de Oostendse verdediging.

Needham opende sterk en zorgde meteen voor 0-5. Djordjevic zette eigenhandig orde op zaken en na een driepunter van Buza stond het opnieuw 11-11. De Oostendse verdediging stond allesbehalve op scherp want de Montenegrijnse schutters kregen teveel ruimte (14-17). Lasisi en Kuridza reageerden zelf met driepunters en Myers zette druk onder doel. Meer intensiteit in verdediging hielp natuurlijk ook om uit te lopen tot 26-20. De bezoekers probeerden met wisselende verdediging het Oostendse ritme wat te verstoren maar niettegenstaande de driepunters van Needham en Micovic kon Oostende toch met voorsprong gaan rusten.

Ruststand: 40-37

De bezoekers die in de eerste helft evenveel driepunters als tweepunters afvuurden, startten de tweede helft opnieuw met een rake driepunter.  Jekiri drukte onder de borden zijn wil even door en samen met een driepunter van Lasisi sloeg BCO een tienpuntenkloof (65-55). Mornar dook opnieuw een paar keer terug in een zoneverdediging waartegen de kustploeg het bij momenten moeilijk had om de juiste openingen te vinden, niettegenstaande de driepunters van Mwema en Schwartz (68-63). Center Vujocevic samen met schutter Mcosic en de aalgladde Needham drongen aan tot 68-63, maar een monsterdunk van Fieler deed de Versluys|Dôme ontploffen en bezorgde de thuisploeg opnieuw adrenaline. Djordjevic bediende meermaals Myers die zich niet alleen ontpopte als afwerker maar ook als aangever voor insnijdende ploegmaats.

Eindstand: 84-71

Statistieken>>

Back to top