Excelsior Brussel - BC Telenet Oostende: 64-74

BCO speelt opnieuw de finale van de Beker van België!

BC Oostende heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale Beker van België of de “bpost cup final”, tegen Limburg United dat zich eerder vandaag reeds plaatste ten koste van Okapi Aalstar. De finale gaat door op 19 februari in Vorst Nationaal.

BCO startte de partij met de juiste mindset om de wedstrijd te winnen. Djordjevic dirigeerde en Salumu, Katic en Kesteloot zorgden voor de punten (6-12).  De meeste Brusselse weerstand kwam van Simmons, Muya en Loubry die hun team weer in het zog van de kustploeg brachten (21-22).  Gillet met een driepunter, Newbill met penetraties en Walden met vrijworpen zorgden al snel voor een nieuwe voorsprong aan de rust.

Ruststand: 32-39

Gillet opende na de pauze de score met zijn tweede driepunter en niettegenstaande Simmons en Muya hevig weerwerk boden, kon BCO goed controleren. De Oostendse defense bleef alert en Boukichou plukte de rebounds. Djordjevic bleef klaar kijken en Gillet bracht zijn driepuntsaldo op 4 stuks (46-60)

Een laatste reactie van de Brusselaars werd door Salumu, Newbill en Walden snel onschadelijk gemaakt en de laatste driepunter van Loubry was enkel nog goed voor de statistieken.

Eindstand: 64-74

Statistieken>>

Back to top