Okapi Aalstar - BC Oostende: 64 - 80

BCO speelt opnieuw de finales van de play-offs

De 7e play-off finales op rij zijn een feit! Oostende speelde de ganse wedstrijd beheerst en de spelers hielden zich maximaal aan het “game-plan”.  Na een goeie start van de kustploeg kwam Aalst weer aanklampen en voor de rust gaf geen van beide ploegen een duimbreed toe. Pas na de rust kregen de Aalstenaars het moeilijk om het tempo te volgen. Onder leiding van kapitein Djordjevic (19ptn en 6 assists) maakte BCO de definitieve kloof.

De Oostendse defense sloot goed. Tofi zwoegde en probeerde vanalles, maar geraakte niet rond of over Jekiri heen. Via steals van Fieler en Salumu, gevolgd door een driepunter  van Mihailovic nam BCO de leiding (4-11). Het antwoord van de thuisploeg liet echter niet zo lang op zich wachten en via Charbascz maar vooral Troisfontaines sloot de thuisploeg opnieuw aan (20-21). Myers woog op de Aalsterse defense en Mwema nette een driepunter, maar Dunham en Amis hielden de score opnieuw in evenwicht.

Ruststand: 30-32

Jekiri bleef ook na de rust de baas over Tofi en plukte de ene na de andere rebound. Fieler nette 2 driepunters, maar aan de overkant deed Channels hetzelfde (39-40).  Djordjevic kwam opnieuw tussen de lijnen en nam meteen de controle over. Hij scoorde zelf een driepunter, een inlegger en enkele vrijworpen, maar hij bediende eveneens Mihailovic en Lasisi die beiden met een driepunter bedankten en zo voor een nieuwe tienpuntenkloof zorgden ( 44-54). Mihailovic bleef ook daarna raakschieten en ook Salumu en Lasisi deden er nog elk een driepunter bij waarna Tofi moegestreden naar de kant werd gehaald en Aalst definitief het hoofd moest buigen.

Eindstand: 64-80

Statistieken>>

Back to top