Mons-Hainaut - BC Oostende: 74-85

BCO start met een overwinning in Mons

De kop is eraf. BCO heeft zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie met winst afgesloten.  Tegen een ook sterk vernieuwd Mons met heel wat vuurkracht van buiten de driepuntlijn, nam Oostende meteen de leiding en gaf deze niet meer af.
Een collectief Oostende speelde secuur de bal rond en vond steeds de juiste opties met Fieler en Lasisi als voornaamste afwerkers (4-13). Schwartz nam goed over van Djordjevic  die al snel met fouten naar de kant moest (8-18). De eerste echte reactie  bij Mons kwam er van Idris Lasisi (broer van onze Elias) die 2 driepunters binnenmikte . Mwema reageerde gepast en dat deden ook Salumu en Kesteloot (25-32). Mons mocht in het tweede kwart heelwat vrijworpen nemen en konden zo alsnog wat meer naderen net voor rust.
Ruststand: 46-40
BCO kwam uitstekend uit de kleedkamer en plaatste meteen een 0-10.  Djordjevic zag Kesteloot steeds op de juiste plaats postvatten, Fieler lukte slimme inleggers en Jekiri bleef druk zetten in aanvallende rebound (40-56).
Mons vond uiteindelijk reactie in Demps die met driepunters en penetraties zijn puntensaldo zag aandikken, maar nog niet meteen de kloof zag verminderen (50-65).
Toch kwam Oostende nog heel even in de problemen toen de defensieve aandacht wat verslapte en waar Demps en Tiby gretig gebruik van maakten (70-73).  Een Time-out van coach Gjergja was voldoende om orde op zaken te stellen waarna Salumu en Lasisi de kloof eerst weer wat uitbreidden en daarna Djordjevic vanop de vrijworplijn de overwinning kon consolideren.
Eindstand: 74-85
Statistieken>>
Back to top