Telekom Bonn - BC Oostende: 66-74

BCO start uitstekend in de Champions league

BC Oostende heeft ook in de Champions league zijn start niet gemist. De kustploeg liep voor de rust op een indrukwekkende manier van zijn tegenstander weg en toen het na de rust wat moeilijker ging, nam “the General” Djordjevic het heft in handen en loodste zijn ploeg naar de overwinning.

De wedstrijd bleef een drietal minuten op slot, maar toen opende BCO via twee loepzuivere driepunters van Kesteloot met een 0-10. Zelfs na de Duitse time-out bleef het nog even wachten op de eerste Duitse score. Defensief wist BCO de rangen goed te sluiten. Jekiri bracht presence onder doel en Fieler plukte de rebounds (12-20). Bij Bonn was er slechts één speler die de weg naar doel kon vinden. Hill scoorde immers 15 van de eerste 17 Duitse punten. Maar Schwartz bediende Mwema twee maal en ook Jekiri bleef helemaal foutloos, zodat Oostende met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 25-40

Bonn forceerde meteen twee balverliezen, maar driepunters van Kesteloot en Djordjevic herstelden de voorsprong. Oostende bleef verdedigend voldoende storen en even later zorgde Kesteloot zowaar voor een 34-54 voorsprong halfweg het derde kwart. Foutenlast bij Myers, Fieler en Mwema enerzijds, maar anderzijds wat concentratieverlies tegen de steeds heviger verdedigende Duitsers, resulteerde in balverliezen maar ook in teveel gemiste layups. Hill en Bartolo profiteerden en brachten hun team zo helemaal terug in de partij (52-56). Maar toen nam Djordjevic de match in handen zoals alleen hij dat kan.  Assists naar Jekiri en Mwema, een layup of twee en vrijworpen (bijna) feilloos omzetten, waren voldoende om de overwinning vast te leggen.

Eindstand: 66-74

Statistieken>>

Back to top