BC Oostende - Leuven Bears: 94 - 63

BCO te sterk voor verzwakt Leuven

Leuven dat zonder zijn sterkhouders Alihodzic en Reid verzwakt aan de start kwam (maar in deze samenstelling afgelopen woensdag net niet Charleroi kon kloppen), moest meteen in de eerste helft al de wet van de sterkste ondergaan tegen een efficiënt spelend BCO. Na de pauze konden de Leuvenaars alsnog een vuist maken maar de wedstrijd was al lang gespeeld.

Driepunters van Fieler en Kesteloot, sterk bordenwerk van Jekiri en Djordjevic die het tempo bepaalde, waren de voornaamste factoren voor de efficiënte start van de wedstrijd voor Oostende (20-7). Enkel Lumpkin kon aanvankelijk wat weerwerk bieden voor de Leuvenaars, maar dat was niet voldoende. Leuven coach Casteels zette zijn team even in een zoneverdediging maar Schwartz en Mwema  mikten meteen twee driepunters binnen (36-11).  Myers duwde door naar 45-15 en niettegenstaande twee driepunters van Zabas bleef deze kloof intact aan de rust.

Ruststad: 54-22

Leuven kwam iets gretiger uit de kleedkamers en via driepunters van Lumpkin en Gaudou probeerden de bezoekers iets van de achterstand af te peuzelen (56-30).  Fieler en Djordjevic reageerden meteen, maar toch had Leuven blijkbaar wat vertrouwen getankt en slaagde BCO er niet meer in de voorsprong nog verder uit te diepen. Leuven wisselde zone-verdediging af met man-tegen-man verdediging en probeerde zo de Oostendse aanval wat te ontregelen. Gaudou en Zabas mikten elk nog een driepunter binnen, maar veel effect had dit niet meer op de Oostendse voorsprong. Lambrecht mocht behoorlijk wat minuten rondmaken en liet enkel mooie scores optekenen. Gaudou en Zabas zorgden samen met Rundles voor drie opeenvolgende driepunters (84-60) maar Mihailovic en Mwema hielden de kloof intact.

Eindstand: 94-63

Statistieken>>

Back to top