Asvel Lyon - BC Telenet Oostende: 70-78

BCO verzekert zich van 2e ronde Eurocup na winst bij Asvel Lyon

Oostende leverde een sterke partij af in Lyon en verzekerde zich zo meteen van deelname aan de tweede ronde Eurocup. Voor Lyon staat dit verlies zo goed als gelijk met uitschakeling aangezien het zijn laatste wedstrijd volgende week woensdag in en tegen het tot nog toe ongeslagen Gran Canaria moet afwerken.

Oostende zette zijn ambities meteen kracht bij door vlijmscherp te starten. Strakke verdediging veroorzaakte balverliezen bij de thuisploeg die vakkundig werden omgezet aan de overkant. Ponitka startte de wedstrijd met een dunk (hij zou ook de wedstrijd zo eindigen) en Djordjevic bediende een onhoudbare Echenique onder doel (1-8 en 8-16).  De thuisploeg herpakte zich via Nivins en driepunters van Chassang waardoor op het einde van het eerste kwart alles te herdoen was (19-19).

Het tweede kwart kwam wat moeilijker op gang maar naar het einde van de eerste helft toe kon een solide Oostends trio (Berggren, Muya en Salumu) zich toch weer onderscheiden tegenover Jackson en co.

Ruststand: 34-38

Na de pauze kwam een tot dan toe onzichtbare Anderson op gang. Hij scoorde 7 punten op rij en bracht zijn team voor het eerst maar ook de enige keer aan de leiding (45-43). Berggren kwam opnieuw tussen de lijnen en had meteen meer grip op de meervoudige Euroleague kampioen. Ook aanvallend wist Berggren samen met Prince opnieuw een tienpuntenkloof te slaan (47-57). Oostende rook stilaan zijn kans maar begon toch wat nerveus te acteren.  Lyon profiteerde van enkele balverliezen en Chassang  dichtte samen met Lighty de kloof tot 60-63.

Djordjevic kon echter snel de organisatie terugbrengen en na een driepunter van Gillet kreeg BCO weer wat zuurstof (64-72). De individuele acties van Jackson waren weinig succesvol terwijl Prince na een driepunter ook zijn vrijworpen feilloos omzette en het lot van Asvel definitief beslechtte. Ponitka dunkte  vervolgens de eindscore op het scorebord.

Eindstand: 70-78

Berggren 10, Serron 2, Echenique 12, Muya 4, Marnegrave 0, Wilkinson 4, Gillet 5, Salumu 4, Ponitka 15, Djordjevic 4, Prince 18

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top