Spirou Charleroi - BC Oostende: 75 - 92

BCO wint de eerste classico van het seizoen!

Alles in Charleroi wees erop dat de druk heel groot is om nog eens een titel binnen te halen. De spanning bij spelers en staff was duidelijk te snijden en de agressiviteit duidelijk te voelen op en langs het veld. Oostende liet zich echter niet intimideren en ging opnieuw flitsend van start waarmee het opnieuw de basis legde voor zijn vierde overwinning.

Tuttle scoorde voor Charleroi dan wel de eerste driepunter, het was BCO dat het meest efficiënt van start ging. Djordjevic dirigeerde terwijl Fieler, Lasisi en Kesteloot voor de afwerking zorgden (5-17). Via driepunters van Gibs en Libert zette Charleroi zijn tegenoffensief in maar Jekiri die eerder in defense al voor de nodige intimidatie zorgde, stak er een stokje voor. Toch was er concentratieverlies bij de kustploeg wat tot balverliezen leidde enerzijds, maar anderzijds plukten de carolo’s ook teveel aanvallende rebounds (23-26). Oostende kon nu rekenen op de driepunters van Schwartz, al was het een superverre bom van Gibbs die de ruststand vastlegde.

Ruststand: 39-44

Na de pauze zagen we opnieuw een geconcentreerd Oostende op het parket verschijnen met Djordjevic en Salumu in een scorende hoofdrol (51-69).  Lasisi vanop de vrijworplijn en Kesteloot met een driepunter zetten begin het 4e kwart de 53-74 op het scorebord.
En toch kwam Spirou nog serieus opzetten. Misverstanden in de switching defense lieten toe dat Scott Thomas maar liefst 4 driepunters na elkaar kon scoren (70-78) maar Fieler en Salumu brachten opnieuw rust. Na een laatste timeout van coach Gjergja werd de defense nog een laatste keer op scherp gesteld wat meteen resulteerde in fast breaks voor Lasisi. Djordjevic bekroonde zijn complete wedstrijd met nog een laatste driepnter.

Eindstand: 78-92

Statistieken>>

Back to top