Okapi Aalstar - BC Oostende: 88 - 90

BCO wint de clash in het forum

Alle te verwachten ingrediënten waren aanwezig voor een typische wedstrijd in het forum: een helse sfeer, de nodige aversie, discutabele beslissingen en noem zo maar op. Toch is BCO deze keer niet bezweken, maar toonde het weerbaarheid en beheersing toen het forum weer eens ontvlamde.

BCO nam de beste start langs Jekiri en Lasisi maar het duurde niet lang vooraleer Aalst reageerde via Tofi en vooral de driepunters van Amis 18-14. Het inkomen van Myers en Salumu bracht even een kentering (20-23) maar beide ploegen bleven toch wel nog een tijdje elkaars evenknie omdat ook Dunham en Taylor vlot scoorden. Het feit dat Aalst pas na 17 minuten zijn tweede fout van de wedstrijd hoorde fluiten en BCO in de eerste helft geen enkele vrijworp mocht nemen, deerde Oostende niet echt. Myers bleef wegen op de defense van de thuisploeg maar een eindspurt via Lasisi en Mwema resulteerde toch in een mooie voorsprong aan de rust.

Ruststand: 35-45

Na de pauze openden Lasisi en Fieler meteen met een driepunter, maar het was toch de thuisploeg die zijn momentum vond. Channels en Amis bleven raakmikken en ook Taylor bleef scoren ( 54-53). Het feit dat Amis het veld moest verlaten na een onsportieve fout op Fieler en een technische fout voor “trash talking” met Myers, was nu niet meteen een cadeau voor BCO. Het forum bereikte zijn kookpunt en daar haalden de Aalstenaars kracht uit. Oostende  hield gelukkig het hoofd koel en hield defensief maximaal de deur dicht terwijl het aanvallend kon blijven rekenen op Myers en een ijzersterke Mwema (76-82). Dunham met driepunters en Tofi onder doel, probeerden de bakens nog te verzetten maar Salumu en Djordjevic hielden het hoofd koel aan de vrijworplijn.

Eindstand: 88-90

Statistieken>>

Back to top