BC Oostende - Telekom Bonn: 86-84

BCO wint thriller in overtime

In de 5e wedstrijd in 9 dagen moest Oostende nogmaals heel diep gaan. Maar de weerbaarheid in deze groep is enorm.  Met winst in Avellino en ruime winst tegen Oldenburg in de eigen competitie, kwamen de Duitsers met veel vertrouwen naar Oostende. Hun start van de wedstrijd was vrij indrukwekkend maar BCO vocht  terug en moest via sterkhouders Djordjevic (9 assists) en Salumu (22 punten) absoluut het onderste uit de kan halen om in de verlenging de punten in Oostende te houden.

Nog meer dan Antwerpen afgelopen zondag spurtten de bezoekers via driepunters van Mayo, Bartolo en Dileo naar een 4-15 voorsprong. Na een time-out van coach Gjergja kwam er meer vuur in de Oostendse defense en via sterke plays van Myers en driepunters van Mwema en Salumu werd het evenwicht vrij snel hersteld (22-21).  Bonn beantwoordde evenwel op een zelfde manier en forceerde enkele Oostendse balverliezen (27-30). Djordjevic en Salumu zorgden alsnog voor een kleine voorsprong aan de rust.

Ruststand: 38-33

Mayo en Bartolo zetten met succes de achtervolging in (38-39) maar Fieler, Mwema en Lasisi reageerden gepast (50-46). Een bevlieging van de Duitse backup-guard Klein, die in minder dan een minuut 3 verre driepunters lukte, bracht zijn team weer aan de leiding (59-60). Beide ploegen namen voortdurend de leiding van elkaar over en op een kleine 10 seconden voor het einde leek Bonn gewonnen spel te hebben tot Jekiri met een jumpshot toch nog een verlengging forceerde (70-70).

In deze verlenging stond er voor Oostende en Bonn geen maat meer op respectievelijk Salumu en Mayo. Beiden joegen de ene na de andere driepunter door de netten maar met een sterke drive en bonus vrijworp bezegelde Salumu de Oostendse winst.

Eindstand: 86-84

Statistieken>>

Back to top