Antwerp Giants BC Telenet Oostende: 68-75

BCO wint Vlaamse topper!

Oostende nam meteen het iniatief in deze partij en probeerde van bij het begin afstand te nemen. In het derde kwart stond er even een twintigpuntenkloof op scorebord al kwamen de Sinjoren nog behoorlijk opzetten. Finaal kon de kustploeg dan toch controleren en kwam de zege nooit echt in gevaar. Met deze winst neemt BCO verder afstand van Antwerpen aan de top van het klassement.

Gillet en Kesteloot schoten meteen met scherp van achter de driepuntlijn en Katic drong eveneens behoorlijk aan onder doel (10-17) Bij de Thuisploeg kon enkel Anderson aanvankelijk een vuist maken (17-19). Mwema viel zeer sterk in (17-28) en kreeg hierbij steun van Walden (24-36). Niettegenstaande een driepunter met bonusvrijworp van Conger kon Oostende alsnog met een representatieve voorsprong gaan rusten.

Ruststand: 30-40

Na de pauze schoot Oostende als een raket uit de startblokken en via een driepunter van Gillet maar vooral door een ontketende Newbill (10 punten op rij waaronder twee driepunters) stond er zowaar 20 punten voorsprong op het scorebord (36-56).

Maar de Antwerpenaren plooiden nog niet. Conger en Anderson namen hun team op sleeptouw tot aan een score van 53-61. Maar Mwema toonde energie in rebound aan beide kanten van het veld. Walden mikte een driepunter binnen en bleef foutloos vanop de vrijworplijn net als Djordjevic. Dit was voldoende om de slotfase van de wedstrijd te controleren en de punten mee naar huis te nemen.

Eindstand: 68-75

Statistieken>>

Back to top