BC Oostende - Spirou Charleroi: 88-63

BCO zet de puntjes op de “i” tijdens “Classico”

BC Oostende heeft op overtuigende wijze de “Classico” tegen Charleroi gewonnen. Hiermee heeft het team van coach Gjergja nu hopelijk weer het juiste ritme te pakken na de wat moeilijke voorbije weken.  Charleroi speelde in het eerste kwart nog mee, maar moest eenmaal Oostende zijn ritme en goeie balcirculatie te pakken had, toch vrij snel lossen. Na de pauze probeerden de bezoekers de kloof lange tijd te dichten, maar kraakten dan toch helemaal in het slotkwart van de wedstrijd.

Defensief was BCO meteen bij de pinken, maar aanvallend liep het aanvankelijk vrij stroef. Libert en Gorgemans zorgden voor een 4-10, maar BCO reageerde collectief en kon bij 11-10 de leiding een eerste keer overnemen.  Vanuit een goeie defense en controle in rebound kon BCO stilaan zijn patroon opleggen aan de bezoekers. Anderson zorgde met een driepunter nog heel even voor 17-18 maar daarna ging Oostende via driepunters van Kesteloot en Buza, definitief aan de haal (29-23). De aanval draaide opnieuw geolied en de balcirculatie was snel met in het tweede kwart ook 10 assists. Libert en Tuttle reageerden nog, maar een goed uitgespeelde Kuridza, met steun van de driepunterende Kesteloot hielden de voorsprong intact tot aan de rust.

Ruststand: 51-36

Na de pauze zorgden Djodjevic en Salumu al heel even voor een twintigpuntenkloof (56-36), maar Tuttle en Thomas zagen het nog even anders (57-45). Oostende kon blijven rekenen op de puike afwerking van Kesteloot en het harde werk van Kuridza die de bezoekers niet de kans gaven om nog meer van hun achterstand goed te maken. Ook de defensieve intensiteit van Schwartz bleef lonen en niettegenstaande Myers vroeg in het 4e kwart tegen zijn 5e persoonlijke fout aanliep en Kuridza er dus alleen voor stond op de centerpositie, kon Oostende zijn niveau verder aanhouden.
In het slotkwart moesten de Carolo’s dan uiteindelijk toch het hoofd buigen. Het slotoffensief via Djordjevic, Salumu, Kuridza en Fieler was er uiteindelijk te veel aan voor de bezoekers.
Coach Gjerga was dan ook heel tevreden met deze collectieve prestatie van zijn team waarbij ook iedereen die van de bank kwam opnieuw een duidelijke positieve bijdrage leverde aan deze overwinning. Hopelijk heeft BCO opnieuw zijn goeie ritme beet en kan het dit bestendigen en zelfs nog verder opkrikken naar aanloop van de play-offs toe.

Eindstand: 88-63

Statistieken>>

Back to top