« Bekerzege bevestigen » (P-A Gillet)

Man-in-vorm bij BC Telenet Oostende Pierre-Antoine Gillet laat er geen twijfel over bestaan. « Hubo Limburg United probeert ons vrijdag  gegarandeerd een pad in de korf te zetten. Niet enkel om de verloren finale Beker van België The bpost Cup te wreken: zij gaan immers voor tien ononderbroken winstmatchen op rij in de EuroMillions League. Het wordt een boeiend treffen. »

Ei-zo-na moest de toen nog in een dip verkerende ploeg van Bryan Lynch half oktober in eigen zaal Alverberg maar nipt met 78-79 de duimen leggen tegen een zich nog zoekend BC Telenet Oostende.
Sindsdien tonen beide ploegen hun betere gedaante. Wat intussen niet verhinderde dat BC Telenet Oostende de return in de VersluysIDôme met 93-70 won en de Limburgers in de finale Beker van België met 60-76 het nakijken gaf.
« Daar zat de stress voor heel wat tussen. Wij konden onze Europese ervaring tegen topploegen hier benutten », analyseert Pierre-Antoine Gillet heel nuchter.
Wat het vrijdag in de volgelopen Alverberg Hasselt wordt?
«We weten dat het run & shoot basket van Hubo Limburg United ons in theorie niet zo heel goed ligt. Al is dat slechts schijn. Coach Dario Gjergja wist ons steeds de juiste tactiek te laten hanteren om aan de winst te blijven. Dat zal nu niet anders zijn. BC Telenet Oostende heeft vrijdag een dubbel doel: absoluut onze Bekerzege bevestigen en er tegelijkertijd een stevige voorbereding van maken voor de bijna 7.000 km lange verplaatsing naar het Siberische Krasnoyarsk (Rus) volgende week in kwartfinale FIBA Europe Cup. Winnen in Hasselt zou een leuke morele opsteker worden. Dus gaan we er voluit voor!»

De wedstrijd is live te volgen op Play Sports van Telenet en met 10 minuten vertraging op de website van Focus&WTV. Op zondag staat er een heruitzending gepland op Focus om 16.00u.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top