BC Oostende - Besiktas: 77-49

Besiktas Istanbul te sterk voor BCO

Oostende is er nooit echt aan te pas gekomen tegen deze Turkse topper die naar alle waarschijnlijkheid ook groepswinnaar zal worden in de poule van BCO.

Besiktas maakte meteen indruk door hun energie in defense en snelheid van uitvoering in offense. Via driepunters van Kesteloot en Lasisi kon BCO maar heel even aanklampen (8-9) maar daarna liepen de bezoekers meteen verder uit via hun sterkhouders Diebler, Weems en Lima.

Wellicht startte BCO ook met teveel respect voor zijn tegenstander en liet zich dan ook helemaal onder druk zetten door de defensief heel hard spelende Turken (20-39).  In het tweede kwart duurde het zowaar 6 minuten vooraleer Fieler de eerste Oostendse korf kon netten. Samen met Jekiri en een driepunter van Salumu werd de kloof alsnog gereduceerd tot 27-39 maar dichter kwam de kustploeg niet meer.

Ruststand: 27-41

Een nukkig stukje elektronica van de TV-ploeg verstoorde nog steeds het signaal naar het scorebord waardoor beide ploegen als het ware blind aan het spelen waren en BCO geen echte voeling meer had met zijn achterstand. Besiktas bleef vlot zijn open driepunters vinden en scoren en liep nog verder weg (34-64). Met zijn brede kern bleef het energiek verdedigen en het BCO moeilijk maken om open scoringskansen te vinden. Op 5 minuten voor tijd liet Oostende zijn jongeren Buysse, Lambrecht en Kotrulja opdraven en werden de sterkhouders naar de kant gehaald met het zicht op de komende wedstrijden.

Eindstand; 77-49

Statistieken>>

Back to top