BC Oostende - Kangoeroes Willebroek: 90 - 62

Beslissende kloof in eerste kwart

Een grote opkomst, een heerlijke ambiance in de Verluys|Dôme, een verbluffend sterke Salumu (30ptn in 17min) en een wederoptredende Schwartz waren de hoofdingrediënten van de deze partij aan de vooravond van Kertsmis.

Strakke defense, controle in rebound en snelle tegenaanvallen waren bepalend voor een initiële 11-0, die na een time-out van de bezoekende coach toch nog werd doorgetrokken naar 24-2.  Mihailovic versmachtte de bezoekende guards en ontregelde zo het volledige aanvalsspel van de Kangoeroes. Jekiri heerste in de bucket en plukte vlot de rebounds maar vooral aanvallend stond er geen maat op Jean Salumu die uit alle hoeken binnenmikte.  Driepunters van ex-oostendenaars Creppy en Vanthournout waren zowat het enige waarmee Willebroek kon tegenprikken in het eerste kwart.
BCO had echter moeite om de concentratie vast te houden. Het begon iets slordiger te spelen, leed regelmatig balverlies waarvan Willebroek vanzelfsprekend profiteerde. Maar Kesteloot en Kuridza met een driepunter en Jekiri onder doel, herstelden de kloof nog voor de rust.

Ruststand: 49-28

Willebroek begon de tweede helft een pak agressiever dan in de eerste helft maar kon dit niet zolang volhouden. Fieler lukte een driepunter maar opnieuw Salumu nette zowat alles wat hij maar in zijn handen kreeg (64-32). Daarna verdween hij definitief naar de bank om frisheid te bewaren voor de clasico tegen Charleroi van overmorgen.
Maar opnieuw (en wellicht begrijpelijk) zakte het tempo in het Oostendse spel en tegelijk de scherpte met opnieuw enkele balverliezen tot gevolg. Mihailovic zette snel weer orde op zaken (77-50).
In het vierde kwart mochten Lambrecht en Buysse, samen met de heroptredende Schwartz de tijd verder rondmaken.

Eindstand: 90-62

Statistieken>>

Back to top