Iberostar Tenerife - BC Telenet Oostende: 64-57

Bezweken onder Spaanse driepunters

Niettegenstaande Oostende bij aanvang van de partij een “bommenregen” onderging, kon het uiteindelijk zijn rug rechten en zich op karakter terug in de partij knokken. Defensief werd de thuisploeg beperkt tot slechts 64 punten, maar de kustjongens waren onvoldoende bij schot om tegen de Spanjaarden nog eens voor een stunt te kunnen zorgen.

De Canadees/Nederlandse Aaron Doornekamp was aanvankelijk de gesel van de Oostendse verdediging. Met 4 driepunters in het eerste kwart was hij de grote bezieler van de 26-12 voorsprong voor de thuisploeg. Na behoorlijk wat rotaties vond coach Gjergja een vijftal dat de Oostendse motor dan toch aan de gang kreeg. Keselj en Kuridza mikten samen 14 punten binnen en brachten hun team terug tot op twee punten (31-29). Opnieuw Doornekamp, San Miguel en White, gaven vanop de driepuntlijn hun team weer wat zuurstof, maar Walden kon met drie rake vrijworpen en een driepunter de schade beperken.

Ruststand: 37-32

Na de rust was het Katic die meteen weer ging aandringen (41-38) maar opnieuw Doornekamp  reageerde. Oostende kon de thuisploeg geruime tijd defensief klemzetten, maar de Oostendse shots wilden echter nog steeds niet vallen (44-38). Ondanks een nieuwe driepunter van White bleef de kustploeg aandringen (49-45) maar de zesde driepunter van Doornekamp gevolgd door eentje van San Miguel kwamen extra hard aan (64-47). Via steals van Walden en 5 punten van Salumu kon Oostende laat in de partij nog een laatste keer aandringen (64-57) maar verder kwam het uiteindelijk niet meer, al kon het veld met opgegeven hoofd verlaten worden.

Eindstand: 64-57

Statistieken>>

Back to top