“Blij weerzien met Sam Van Rossom” (Jos Desmet)

Kan een door de kwetsuren van Jared Berggren en Quentin Serron fel geteisterd BC Telenet Oostende woensdagavond tegen Valencia Basket Club van Sam Van Rossom, na 14 speeldagen tweede in de Spaanse ACB na Real Madrid, stunten? “Ongetwijfeld, iedereen is erop gebrand”, weet ploegkiné Jos Desmet.

“Het uitvallen van Quentin en Jared is voor de rest van deze hechte ploeg meer dan één reden om zich in de stad van de sinaasapppelen dubbel te plooien en voor de zege te gaan”, stelde Jos Desmet maandagmorgen vast bij de laatste training in de Sleuyter Arena alvorens dinsdagmorgen nog voor het krieken van de dag via Brussel en Zurich naar Valencia af te reizen.
“Natuurlijk is Valencia een zware dobber. Theoretisch ligt hun niveau heel wat hoger dan wat wij in de Ethias League gewoon zijn. Het wordt alvast een blij terugzien met Sam Van Rossom die in Spanje de pannen van het dak blijft spelen. Hopelijk bijt sympathieke Sam wel zijn tanden stuk op de zo gereputeerde verdediging van de Zaikapitings. Jammer dat Quentin wegens een ontsteking van het voetpeesblad enkel als supporter meereist. Positief is dan weer dat ik hem blijvend die drie dagen kan verzorgen”.
Dat dit BC Telenet Oostende niet zomaar een meelopertje is in de Eurocup, ontging ook Valancia Basket Club niet.
“Opgepast, BC Telenet Oostende werd nipt de Euroleague ontzegt en eindigde als allerbeste van de acht tweedes in de eerste fase Eurocup! Dat ze hun center Jared Berggren moeten missen is voor ons denkelijk geen voordeel. Zijn als vervanger aangetrokken Venezolaanse internationaal Gregory Echenique is een gevaarlijk heerschap binnen de paint. En wat dan met Ryan Thompson, jongere broer van NBA-er Jason van de Sacramento Kings, die topscorer is bij de Belgische kampioenen. Ook voor de Poolse superbelofte Mateusz Ponitka wordt het uitkijken,” luidt het bij Valencia Basket.
Wat BC Telenet Oostende van Sam Van Rossom & C° moet verwachten?
Een door de Croatische coach Velimir Perasovic geleide ploeg die stoelt op zijn dirigent Sam Van Rossom, sterke man Lishuk en schuters Justin Doellman, Juan Triguero en andere, speciaal voor de Eurocup aangetrokken, Lubos Barton. Net als onze eigen Croatische succescoach Dario Gjergja opteert ook Velimir Perasovic op een ijzeren verdediging.

Go Oostende, Go! Defense!!!

Back to top