Preview Basic Fit Brussels - BC Telenet Oostende

Brussels niet te onderschatten (Thierry Declercq)

“Een makkie wordt het zeker niet”, waarschuwt assistent-coach Thierry Declercq bij BC Telenet Oostende voor de verplaatsing van zondagnamiddag bij promovendus, en na drie wedstrijden leider van de Ethias League, Exelsior Brussels. “Onze defense nog aanschroeven wordt de boodschap”.
De hardbevochten, maar even hard verdiende, 90-83 thuiszege in de Eurocup-opener tegen CEZ Nymburck laat het jonge BC Telenet Oostende volop in zijn eigen kunnen geloven.

”De voltallige spelersgroep reageerde donderdag op training heel enthousiast. Die zege deed iedereen zichtbaar deugd. Toch mogen we ons niet blind staren op het resultaat alleen. Dit BC Telenet speelt, ondanks zijn kwaliteiten, nog teveel met ups en downs. Wij moeten nu die vijf à tien minuten ‘down’ per wedstrijd weten weg te werken”, analyseert Thierry Declercq heel nuchter.
Voor BC Telenet Oostende volgen de wedstrijden elkaar nu in razend tempo op. Eerste nieuwe uitdaging wordt winnen bij Basic Fit Brussels. Een volgens assistent-coach Thierry Declerq moeilijker opgave dan op papier zou kunnen blijken.
”Ik zag de drie competitiewedstrijden (winst thuis met 89-83 tegen Pepinster en 96-66 tegen Kangoeroes Willebroek, 85-81 verlies bij Mons-Hainaut) van het pas uit 2de afdeling gepromoveerde Basic Fit Brussels. Een ploeg die het moet hebben van snelle aanvallen en rappe shots. Daarbij zijn hun twee Amerikanen Brandon Ubel en Colt Ryan een echte meerwaarde voor dit team.”
Hoe dit Exelsior Brussels aanpakken? ”Geconcentreerd spelen om te beginnen. Niet starten met in het achterhoofd dat die ploeg nog maar pas bij de elite speelt. BC Telenet Oostende moet vooral het lokale raderwerk ontwrichten. Vermijden dat ze fast breaks lopen en gemakkelijke shots kunnen nemen. Wat op verplaatsing niet steeds zo simpel is als het lijkt.”
BC Telenet Oostende stapt bovendien na zijn wedstrijd van zondagnamiddag in Brussel op dinsdagmorgen, reeds opnieuw de bus op voor de zes uur lange reis naar het Duitse Artland Dragons, tweede zware opgave in Groep A van de Eurocup.
Go Oostende, go! Defense!!
Een makkie wordt het zeker niet Assistant Coach Thierry Declercq
Back to top