Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 71 - 89

Carnavalsgekte kan Oostendse efficiëntie niet verstoren

Het ene na het andere carnavalsdeuntje galmde de ganse wedstrijd door de luidsprekers van het Aalsterse Forum maar daar lieten coach Gjergja en zijn team zich niet door intimideren. Ze namen de partij dan ook meteen in handen en hielden alles onder controle tot aan het eindsignaal.

Terwijl het tussen Katic en Tofi “hard tegen hard” ging onder de borden, zorgden Serron en Gibson met driepunters voor een eerste duidelijke voorsprong (7-16). Archie zag in enkele luttele seconden 3 persoonlijke fouten geblazen en moest zodoende naar de kant.  Zijn invaller Gillet was echter ook heel erg bij de pinken en mikte meteen 2 driepunters binnen (11-24). El Khounchar en Hanavan probeerden te milderen (25-33) maar Serron en Gillet scoorden respectievelijk hun 3e en 4e driepunter.  Oostende was bovendien heel dominant in rebound en de opnieuw ingekomen Katic zorgde nog voor een iets steviger voorsprong aan de rust.

Ruststand: 30-45

Na de pauze leek er een even een oud spook van het Forum de kop op te steken. Een 1-5 foutenstand bracht de thuisploeg voordurend naar de vrijworplijn terwijl opnieuw Hanavan en El Khounchar voor hun ploeg de kastanjes uit het vuur trachtten de halen  (46-54). Oostende slaagde erin zijn kalmte te bewaren en de controle te heroveren. Salumu en Archie gooiden elk een driepunter binnen en Boukichou werd meermaals goed aangespeeld onder doel, wat leidde tot een 53-76 voorsprong voor de kustploeg. Een laatste stuiptrekking kwam er via Tofi en opnieuw via El Khounchar (60-76) maar Salumu en Gibson lieten niet langer begaan (60-83).

Met een viertal minuten voor affluiten, startte coach Gjergja met de applausvervangingen en bracht respectievelijk Buzza, Marelja en Hemeleers tussen de lijnen. Enkel de door Salumu en Serron onzichtbaar gemaakte Anderson zag nog de gelegenheid om zijn statistieken wat op te poetsen.

Eindstand: 71-89

Serron 9-3, Marelja 0-4, Hemeleers 0-0, Buza 0-0, Marnegrave 2-0, Gillet 12-0, Salumu 2-10, Katic 7-2, Boukichou 6-13, Djordjevic 0-6, Archie 2-4, Gibson 5-2

Back to top