Carnavalsmatch in Aalsters Forum

Winnen op Turk Telecom Ankara lukte onze Zaikapitings net niet. Dat BC Telenet Oostende daardoor tweede werd in groep Q FIBA Europe Cup moet echter niet meteen als nadeel worden bekeken. Een 6.760 km verre reis naar Siberië om er het sterke Krasnoyarsk te bekampen was niet ècht een cadeau. Het amper 660 km verre Franse Chalon-sur Saône (Bourgondië) lijkt dan weer meer haalbare kaart. Maar eerst nog aandacht voor de Scooore!League met zaterdag de steeds te duchten verplaatsing naar Crelan Okapi Aalstar.

Gewild of niet, die kalendermaker zorgde ervoor dat de reguliere confrontaties tussen landskampioen BC Telenet Oostende en hun jarenlange sportieve rivaal Crelan Okapi Aalstar in het teken van verkleedpartijen staan.  Spoken, heksen en andere rammelende geraamtes in de met 93-75 door de Zaikapitings gewonnen Halloweenmatch in de Sleuyter Arena. In vol ornaat getooide Carnavalisten zaterdag in het Aalsterse Forum voor de Carnavalsmatch die de start van het Aalsterse carnaval inluidt.
« Een haast onmogelijke opdracht, maar we gaan ervoor. Stunten we, dan wordt het een onvergetelijke nacht. Verliezen we, zelfs met veel punten, dan laten we ons niet kennen »,  luidt het op de officiële website van Okapi Aalst.
Feest wordt het dus zeker in Aalst, werelderfgoed van Unesco met zijn Carnaval. Wie er als supporter van BC Telenet Oostende wilt bij zijn, zal zich moeten reppen. Nu reeds hoopt men één uur voor de opworp op een volle zaal verkleedde en zingende lokale fans. Natuurlijk rest er nog Play Sports Telenet Kanaal 2 voor de live uitzending van de match!
Het mag dan wel een gekke bedoening in de tribunes van het Aalsterse Forum worden, op het parket blijft het voor beide ploegen zuivere ernst. Na hun uitschakeling Beker van België aan een sportief minder seizoen bezig, maar ondanks de zes nederlagen toch nog derde geklasseerd en in de running voor een mooie plaats voor de play-offs, zal Crelan Okapi Aalstar er alles aan doen om te proberen BC Telenet Oostende een voetje te lichten. Daarvoor rekenen ze op het talent van John Tofi, Jerime Anderson en andere Lee Cummard.
Alleen is men bij de Zaikapitings niet bepaald van plan dit (carnavals)feestje te laten doorgaan. Met alle respect voor hun gastheren gaan de regerende landskampioen voor de volle buit. In de Scooore!League ongeslagen sinds de tweede speeldag  en op 12 maart voor het vijfde opeenvolgende jaar bekerfinalist willen Dusan the general’ Djordjevic & C° nog een lang vervolg aan dit succesverhaal breien.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top