Clasico die niemand wil (mag) verliezen

Meervoudig landskampioen Spirou Charleroi mag na vijf wedstrijddagen met amper één winstmatch dan wel laatste staan in de EuroMillions Basketball League, vrijdagavond in eigen RTL Spiroudome zullen de Karolingers ongetwijfeld alles uit hun kas halen in de Clasico tegen regerend landskampioen BC Telenet Oostende. Een door tal van geblesseerden in beide kampen getekende « match der matchen » die beide ploegen na hun nederlaag in de Basketball Champions League absoluut willen winnen.

Domineerden Spirou Charleroi en BC Telenet Oostende het Belgisch basketbal de voorbije decennia met kop en schouders, dan is de situatie vandaag wel volledig anders. Door de inbreng van tal van jonge spelers, en een vernieuwing van hun kern, verkeren beide teams immers in een complete overgangsfase. Kwam daar nog bij dat heel wat spelers bij beide ploegen met al dan niet ernstige kwetsuren af te rekenen hebben.
Zo kan BC Telenet Oostende ook vanavond nog geen beroep doen op sterkhouders Pierre-Antoine Gillet (die pas na 1 november de training mag hervatten na zijn voetblessure) en Marko Keselj (nog 3 weken out met hamstringblessure). Bij Spirou Charleroi is de gekwetstenlijst zo mogelijk nog indrukwekkender: Tumba, Iarochevitch, Fusek, Shepherd en nu ook Loïc Schwartz liggen in de lappenmand.
Een ware nachtmerrie voor beide coaches voor deze Halloweenmatch.
Toch kijken zowel BC Telenet Oostende als Spirou Charleroi met volle vertrouwen vooruit op deze eerste Clasico van het seizoen. Een match die niet mag worden verloren wil men de kloof met koploper Antwerp Giants niet te groot laten worden.
Afwachten in hoeverre BC Telenet Oostende amper 48 uur na hun Europese nederlaag in eigen VersluysIDôme tegen Utena moreel is opgepept voor deze belangrijke wedstrijd. Hoopgevend woensdag was alvast de prima inbreng van de jonge Tim Lambrecht. Al ligt het  eindresultaat denkelijk meer dan ooit in handen van de meer geroutineerde spelbepalende spelers. Met een pittige confrontatie tussen leermeester Dusan Djordjevic en leerling Niels Marnegrave op de spelverdeling als toetje. Al zal de verdediging ook nu weer de hoofdrol toebedeeld. Met hopelijk voor onze Zaikapitings het nu wel binnen vallen van open shots.

Back to top